Antena Căutare

Romaniacs, prima zi de off-road: Graham Jarvis sef la Pro, Dani Otil pe 2 la Expert Team

Prima zi in munti a celei de-a 10-a editii a celui dur raliu de hard-enduro din lume, Red Bull Romaniacs, a fost castigata, conform asteptarilor de altfel, de Graham Jarvis, riderul Husaberg caracterizand etapa ca pe cea mai grea zi din cariera sa. La clasa Expert Team s-a impus experimentatul Mani Gyenes, dar pe 2 s-a clasat vedeta Antena1 Dani Otil, ce poarta numarul de concurs 222. Iar lider la Expert Single e Kevin Archer. Esteban Torres Bonet a inregistrat cel mai bun timp la Hobby Single, iar la Hobby Team conduce Ales Vondrak.

Campion de 3 ori la Romaniacs, Jarvis conduce cu un avans de peste 26 de minute. Andreas Lettenbichler a ajuns al doilea la finisul celor 131 de kilometri din prima zi, iar surpriza a venit din partea lui Alfredo Gomez, spaniolul incheind pe trei prima sa etapa in cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Riderul iberic a izbutit sa treaca peste cele mai dificile obstacole din cariera fara sa rateze nici un punct de control orar, chiar daca se afla la prima sa participare intr-o competitie unde se navigheaza dupa GPS.


Jonny Walker si Ben Hemingway au mers impreuna in a doua parte a specialei si au ramas fara benzina inaintea celui de al treilea punct de realimentare de pe traseu. Fairplay-ul s-a dovedit a fi ceva normal si natural in conditiile extreme de la Red Bull Romaniacs, asa ca rideri de la clasa Expert Single si Hobby Single s-au oprit sa le dea cate putin din benzina lor pentru a le oferi celor doi britanici posibilitatea sa mearga in continuare pe traseul clasei Pro si sa ajunga la finis. Dupa chinul de a parcurge sectiuni dificile doar cu cativa centilitri de carburant pentru cei doi a venit momentul sa infrunte Bad Shape. Urcarea este atat de lunga si abrupta incat cu greu poti sta in picioare si asa cum afirma Chris Birch ”nici un om normal nu ar putea face aceast Bad Shape fara ajutor”. Intr-un final, cei doi au ajuns la finis, Ben Hemingway fiind clasat al patrulea, in timp ce lui Jonny Walker i-a fost atribuit cel de al cincilea timp.

Castigatorul Prologului a incheiat cu al saptelea timp prima zi in munti. Chris Birch are al saselea timp al zilei, iar neo-zeelandezul pare ca a pierdut orice sansa la victoria din acest an, Graham Jarvis avand un avans de peste 1h30.



Mani Gyenes a fost cel mai rapid rider roman incheind cei 114 km de la Expert Single in 5h44min26sec. Satmareanul a incheiat prima zi din munti pe podiumul categoriei si desi isi doreste doar sa termine pentru a 10-a oara Red Bull Romaniacs, Mani are mari sanse sa obtina pentru a patra oara o clasare pe podium in acest raliu. Anterior s-a impus in 2005 si 2006 la Expert Team (coechipier Laszlo Olah) si a incheiat pe locul 2 la Expert Single in 2009.



Echipa formata de Dani Otil si Lucian Neaga a incheiat cu al doilea timp prima zi. Cei doi rideri de la Expert Team au parcurs cei 114 km in 7h58min09sec si par sa fi gasit un ritm care sa ii ajute sa isi atinga targetul : o pozitie pe podium. Lucian Neaga a castigat raliul in 2010 cand a concurat la Hobby Single in timp ce Dani Otil are in palmares un loc trei la Hobby Team obtinut alaturi de Krisztian Nagy in 2011.



In cea de a doua zi din munti se merge in Parang, pe 4 iulie, caravana Red Bull Romaniacs ajungand in Petrosani. Pana sa poposeasca in orasul minier, riderii au de parcurs un traseu care masoara 170 km pentru cei de la clasa Pro, 154 km pentru cei de la Experti si 139km.

Foto: Tibi Hila

Recordul cu care nu se poate lauda! Un fotbalist columbian este regele eliminarilor! De cate ori a vazut ROSU in fata oc... EXCLUSIV! Interviu Edi Iordanescu: "Prima experienta la Steaua nu se uita! Aveam cinci ani, m-a marcat pe viata&quo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x