Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00iUmor

Saracens nu va contesta deducerea de puncte şi amenda primite

Clubul de rugby Saracens, campion al Angliei şi al Europei, care a fost penalizat cu 35 de puncte şi amendat cu 5,36 de milioane de lire sterline (6,2 milioane de euro) pentru că a depăşit plafonul de salarii, nu va contesta sancţiunile primite, informează lequipe.fr.

"Un apel ar fi fost un exerciţiu costisitor, lung şi destabilizator şi, pentru binele sportului, al Premiership şi al acestui minunat club, am decis să nu facem apel. Am comis erori şi astfel, cu umilină, trebuie să acceptăm aceste sanţiuni", a declarat proprietarul clubului, Nigel Wray.

Clubul a depăşit palfonul salarial în trei sezoane consecutive, 2016/2017, 2017/2018 şi 2018/2019.

Sancţiunea record a fost dictată după o inverstigaţie a Premiership Rugby, care a vizat parteneriatele de afaceri dintre patronul clubului Nigel Wray şi anumiţi jucători ai echipei.

În apărarea lor, conducătorii cubului Saracens au susţinut că nu au depăşit intenţionat plafonul salarial de 7 milioane de lire sterline şi că parteneriatele respective nu pot fi considerate salarii. În plus, gruparea ar fi fost îndeptăţită să depăşească limita, deoarece majoritatea jucătorilor din lot - aproximativ 60 la sută - este formată la nivel naţional, însă comisa de disciplină le-a respins toate argumentele.

După aplicarea depunctării, cea mai mare din istoria Premiership, şi după patru etape disputate în acest sezon, echipa are -22 de puncte în clasament, fiind pe ultimul loc, 12, retrogradabil. Până la primul loc care asigură menţinerea în primul eşalon, 11, ocupat de Leicester, sunt 26 de puncte.

Dacă se aplica anul trecut depubctarea, Saracens nu ar fi prins play-off-ul şi ar fi terminat pe locul 10.

Saracens riscă să piardă şi titlurile de campioană a Angliei câştigate în ultimele două sezoane, dacă alte echipe vor contesta modul în care au fost obţinute.

Plafonul salarial a fost introdus în 1999, pentru a asigura viabilitatea financiară a cluburilor şi a competiţiei.

Saracens a început campioantul englez cu trei victorii şi o înfrângere, fără însă a avea la dispoziţie un număr important de jucători, care s-au aflat recent la Cupa Mondială. Anglia, care a pierdut finala CM cu Africa de Sud, a avut opt jucători de la Saracens în lot.

Sursa : news.ro

Recomandari