Antena Căutare

Scandal in lumea sportului! Halterofili, prinsi dopati

Halterofilii Razvan Martin, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, si Elena Andries au fost depistati pozitiv cu stanozolol in urma unor controale efectuate la Campionatele Europene din acest an, in timp ce Marius Danciu a fost prins dopat cu metandienona in 2012.

O lista a sportivilor depistati pozitiv, pe care figureaza si cei trei romani, a fost publicata de site-ul oficial al Federatiei Internationale de Haltere. Razvan Martin a fost depistat pozitiv la un control efectuat la 11 aprilie, la CE de la Tirana, si este supendat pana la 11 aprilie 2015. Martin a fost medaliat cu aur la stilul smuls si cu bronz la total, la categoria 77 de kilograme, informeaza Mediafax.

Elena Andries, medaliata cu bronz la total, argint la smuls si bronz la aruncat, la categoria 48 de kilograme, a fost controlata antidoping pe data de 8 aprilie, in aceeasi competitie. Si in cazul ei, si in cel al lui Danciu, depistat pozitiv la 15 noiembrie 2012, federatia internationala a aplicat o suspendare de doi ani.

"Sunt niste neglijente grave. Eu povestesc despre asta de foarte mult timp. Este mai bine sa luam ceva mai putine medalii sau sa ne intoarcem intr-o zona neagra a sportului romanesc? Pozitia Comitetului Olimpic este foarte clara: toleranta zero!", a declarat Ioan Dobrescu, secretar general al COSR.

Stanozololul si metadienona sunt steroizi anabolizanti. Este o realitate ca multi sportivi, amatori sau nu utilizeaza astfel de steroizi pentru a obtine o dezvoltare mai rapida si mai eficienta a masei musculare. Desi din anul 1991 acestia au devenit substante controlate, in prezent abuzul ramane larg raspandit. Unul dintre motive poate fi faptul ca sunt destul de usor de procurat, fiind comercializati chiar si in suplimentele nutritive.

Foto: Gazeta Sporturilor



Rezultate inregistrate in turul III preliminar din Liga Campionilor. Maribor, Ludogorets, Lyon si Fenerbache, calificate... Iata cele cinci adversare pe care le poate intalni Steaua, in play-off-ul Ligii Campionilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x