Antena Căutare

Steaua a primit o veste proasta de la UEFA: maximum 3 achizitii pentru Europa!

Ros-albastrii nu-si pot completa lotul pentru Europa decat cu cel mult 3 jucatori noi fata de lotul de 25 anuntat in vara, indiferent ca e vorba despre transferuri sau de fotbalisti vechi, care nu fusesera inclusi atunci, precum Tibi Balan sau Gabi Matei.

"Voi aduce 6-7 jucatori de mare valoare cu care sa ne calificam pana in semifinala sau finala Europa League" a fost anuntul entuziasmant facut de Gigi Becali dupa ce Steaua a obtinut biletele pentru primavara europeana. Conducerea echipei a primit insa o veste foarte proasta din partea UEFA, iar suporterii Stelei vor avea de ce sa fie dezamagiti.

Regulamentul: maximum 3 nume noi

Regulamentul in vigoare, pe care Valeriu Argaseala l-a studiat in detaliu si ieri la Nyon, unde a avut loc tragerea la sorti, prevede ca o echipa calificata in "16-imi" are dreptul sa adauge pe lista jucatorilor cu drept de joc doar 3 nume noi fata de lotul trimis pana pe 1 septembrie la forul european. Mai mult, Steaua a completat atunci toate cele 25 de pozitii din tabel, astfel ca in afara celor 3 "wild card-uri" nu mai are nici un loc disponibil.

Ies sigur Galamaz si Emeghara, intra Dananae si Chiriches

Din acest moment, incep calculele. Cum Emeghara a fost anuntat ca nu va mai ramane si cum in vara n-a fost trecut pe lista nici Gabi Matei, automat unul dintre Dananae si Matei va trebui trecut. 99% va fi ales primul deoarece fundasul adus de la Pandurii nu va reintra pana in martie-aprilie, iar meciurile din "16-imi" si "optimi" se joaca intre 16 februarie si 15 martie. Apoi, lui Galamaz i se termina contractul, nu i s-a propus prelungirea pentru ca vine Chiriches, astfel ca al doilea nume nou va fi cel al fundasului central de la Pandurii.

Ramane un singur loc liber

De aici rezulta o concluzie dura pentru Steaua. Mai are la dispozitie pentru cupele europene doar un loc pe lista, iar pretendenti sunt nenumarati: Tibi Balan, care n-a fost trecut pe tabel in toamna, plus posibilele achizitii Chipciu, Sepsi, Wesley sau Moraes.

Wesley nu poate, Moraes da

Pornind de la aceste ultime doua nume, Steaua mai are o problema. Regulamentul Europa League mai prevede ceva care poate taia de pe lista de achizitii a lui Becali cel mai important nume. "Nici un jucator care a evoluat pentru o echipa in play-off-ul sau grupele Europa League nu mai poate juca pana la final, in aceasta competitie, pentru o alta echipa". Deci pista Wesley ar putea fi abandonata. Admite chiar si Becali: "Nu stiu daca il mai iau. Desi e cel mai bun, nu-l putem folosi in Europa. Vom vedea, eu mi-l doresc mult".

Exista si o veste buna. Tot regulamentul UEFA spune ca "dintre cele 3 nume noi de pe lista, unul poate fi un jucator care sa se fi regasit pe lista unei alte echipe din play-off sau grupe in Europa League, dar care sa nu fi apucat sa joace nici un minut". Aici se incadreaza perfect Moraes. A fost trecut in tabel de TSKA Sofia pentru "dubla" cu Steaua, din play-off, dar n-a jucat deloc, astfel ca un transfer al lui l-ar face bun de joc si pentru "dubla" cu Twente.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Benfica se distreaza cu Rio Ave si trece pe primul loc... Chipciu: „Ar fi penibil sa spun ca tin cu Steaua de mic”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x