Antena Căutare

Steaua se califica la pas in grupe. FC Vaslui, aproape de o minune. Dinamo, OUT din Europa

Steaua a indeplinit o simpla formalitate si s-a calificat in grupele Europa League, dupa ce a castigat cu 3-0 pe teren propriu in returul cu lituanienii de la Ekranas din playoff-ul competitiei. Dinamo a ratat calificarea, dupa 0-2 si 1-2 cu Metalist Harkov. FC Vaslui a fost aproape de a produce surpriza play-off-ului din Europa League!

In prima mansa, echipa antrenata de Laurentiu Reghecamp reusise sa se impuna cu 2-0.

Doar 20 de minute au rezistat oaspetii pe stadionul din Ghencea, brazilianul Adi Rocha deschizand scorul cu o executie simpla din apropiere, la o faza in care stelistii ar fi putut primi un penalty, in urma unui hent comis in careu de unul dintre aparatorii lituanieni.

In conditiile in care jocul a curs intr-o singura directie, spre poarta lui Ekranas, golul doi a venit firesc, in minutul 31, autorul acestuia fiind Andrei Dumitras, care a bifat prima sa reusita in Europa cu un sut din unghi.

Cu un avantaj linistitor dupa prima repriza, Steaua nu a mai fortat dupa pauza, insa chiar si asa ocaziile nu au lipsit. La una dintre ele, in minutul 87, Rocha a facut dubla si a inchis tabela, la capatul unei actiuni personale.

Ros-albastrii, care ajung pentru al noualea an consecutiv in grupele unei competitii europene dupa tururi preliminare, performanta unica pe continent, isi vor afla adversarii din grupa vineri, atunci cand este programata tragerea la sorti.


FC Vaslui, la un pas de o calificare istorica

FC Vaslui a fost foarte aproape sa produca o mare surpriza pe ''Giuseppe Meazza'. Moldovenii au remizat cu Inter Milano, scor 2-2, dar au condus cu 1-0 si 2-1, si au dat senzatia in mai multe momente ca se pot califica. In tur, Inter s-a impus cu 2-0

Cu o echipa plina de rezerve, moldovenii au deschis scorul prin Nicolae Stanciu din penalty, in minutul 35. Portarul Luca Castellazzi a fost eliminat la faza din care s-a acordat penalty. Inter a egalat in min. 76, prin Rodrigo Palacio. Fernando Varela a adus echipa lui Marius Sumudica din nou in avantaj in min. 79, dupa un corner. In minutele de prelungire, Guarin a adus linistea italienilor cu un sut pe sub portarul Straton.

S-a terminat 2-2, dar moldovenii ies cu capul sus din Europa


Cainii, eliminati din Europa League

Metalist Harkov a invins pe Dinamo Bucuresti cu scorul de 2-1, joi seara, pe stadionul ''Metalist'', in mansa a doua a play-off-ului Europa League la fotbal, iar echipa din Soseaua Stefan cel Mare a ratat intrarea in grupele competitiei.

Dinamovistii au fost mai ofensivi in prima parte a meciului, dar ucrainenii au fost cei care au marcat, prin Blanco, in minutul 29, la o greseala a apararii dinamoviste. Curtean a egalat cu un sut superb de la marginea careului, in minutul 52, dupa o faza excelenta creata de Matei si Boubacar.

Sperantele dinamovistilor au fost insa naruite de Cristaldo, care a stabilit scorul final in minutul 60, din centrarea lui Edmar.

Intr-un final in care Balgradean, cu o prestatie excelenta in ciuda celor doua goluri incasate, a avut de scos mingi din toate unghiurile posibile, Dinamo a mai jucat si in zece, din minutul 82, cand pustiul Steliano Filip a fost eliminat direct pentru un fault.

4-1 la general si Dinamo va vedea din nou grupele Europa League la televizor.

Preliminarii CM 2014: Victor Piturca nu l-a convocat pe Adrian Mutu pentru meciurile cu Estonia si Andorra... Europa League: Steaua in grupa cu Stuttgart, FC Copenhaga si Molde. Vezi celelalte grupe si programul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x