Antena Căutare

Steaua/FCSB, echipa care distruge fotbaliști! Denis Alibec se înscrie pe o listă lungă de jucători intrați în criză după venirea la echipa lui Gigi Becali

Fie că vorbim de prezent, de trecut sau chiar de începuturile lui Gigi Becali la Steaua, transformată ulterior în FCSB, avem de a face cu o constantă negativă pentru fotbalul românesc. Pe lângă multele performanțe pe plan intern și extern, trupa lui Becali s-a evidențiat ca o adevărată tocătoare de fotbaliști.

Fruntași la echipelor lor, fie că acestea proveneau sau nu din provincie, mulți fotbaliști au fost distruși odată cu venirea la Steaua. A fost presiunea prea mare, a fost aerul Capitalei, a fost anturajul sau a fost Gigi Becali, cert este că majoritatea vedetelor ajunse la Steaua s-au transformat în crunte dezamăgiri.

Înainte de ne uita înapoi, trebuie să vorbim de prezent. Cel mai clar exemplu de fotbalist ”fruntaș în Provincie”, dar codaș la FCSB este cel mai lui Denis Alibec. Văzut ca un zeu după venirea la roș-albaștrii, omul care rupea norii la Astra Giurgiu s-a transformat într-un jucător de care Nicolae Dică chiar nu mai are nevoie și îl folosește doar din milă. Probabil că Denis își va reveni într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat, însă șansele ca acesta să-l mai găsească la FCSB sunt mici.

Până la Alibec, FCSB a mai tocat în ultimele 12 luni câțiva jucători buni pentru Liga 1. Chiar colegii acestuia de la Astra, Boldrin, De Amorim și Enache se încadrează în această categorie. Zmei la Giurgiu, cei trei au ajuns la FCSB și s-a ales praful de ei. Primul a plecat în Turcia, al doilea joacă la Liga a 3-a, iar Gabi Enache joacă numai pentru că Benzar e accidentat. În ultima etapă l-a depășit și bietul Pleașcă în prima echipă.

Haideți să derulăm puțin caseta și să vedem câțiva jucători care, odată ajunși la Steaua, au devenit niște jucători de duzină:

Frații Florin și Mihai Costea
Veniți în 2011 la Steaua după dezafilierea Craiovei, idolii tribunelor din Bănie au dezamăgit teribil. Primul a rezistat doar un sezon. Al doilea a plecat în 2015, însă a avut sezoane bune în care nu a prins minute.

Artiom Karamyan
Jucător de bază ani buni la Rapid și Poli Timișoara, Artiom a ajuns în 2010 la Steaua ca o uriașă speranță. Din păcate pentru el, l-a prins pe Mihai Stoichiță antrenor și nu s-a acomodat, fiind aruncat pe ușa din dos.

Gigel Coman
Un jucător care rupea norii la FC Național, a ajuns în 2005 la Poli Timișoara, acolo unde a continuat evoluțiile pozitive. În 2006 l-a luat Steaua, club la care a dezamăgit crunt și cariera lui s-a cam încheiat.

Mihăiță Pleșan
A fost privit ca o mare speranță a fostbalul românesc pe vremea când ”iubea” Universitatea Craiova. Apoi a devenit un ”trădător”, semnând pentru Dinamo. În afară de intrarea criminală la Arteta, într-un meci cu Everton (0-1) Pleșan n-a făcut mare lucru pentru ”câini”. În schimb, odată ajuns la Timișoara în 2005, jucătorul s-a mai revigorat, iar în 2007 l-a luat Steaua. Cum era și normal, aici s-a stins.

Janos Szekely
A fost un jucător mult peste media campionatului intern, însă doar când evolua la Oțelul Galați. Venit la Steaua, Szekely s-a topit precum un fulg de nea la 30 de grade.

Marius Croitoru
Un om de bază la FC Vaslui, Croitoru a venit la Steaua cu gândul de a se impune la mijlocul terenului. Din păcate, s-a impus doar pe banca de rezerve.

Valentin Bădoi
Era unul dintre cei mai constanți jucători ai Ligii 1 atunci când juca meci de meci la Rapid. Mulți au considerat că Steaua a dat lovitura atunci când l-a transferat, însă n-avea să fie așa, Bădoi ”murind” după acest transfer. A mai avut o tentativă la Poli Timișoara, însă foarte timid.

Pe lista jucătorilor care odată veniți la Steaua s-au stins mai putem include și alte nume, precum: Cătălin Golofca, Ciprian Marica, Adrian Neaga, Ovidiu Petre, Andrei Ionescu, Marius Onofraș, Marius Bilașco, Iulian Apostol, Laurențiu Marinescu, Ricardo, Stefan Nikolici, George Galamaz, Alex Bourceanu, Tibi Bălan sau Andrei Prepeliță.

FCSB, ”campioană” la Gala Fotbalului Românesc 2017! Surpriză uriașă: Cine a câștigat premiul pentru cel mai bun fotbalis... BREAKING NEWS! Presa spaniolă a anunțat numele câștigătorului Balonului de Aur. Cine a câștigat lupta dintre Messi și Ro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x