Antena Căutare

Tokyo va fi orasul gazda al Jocurilor Olimpice de Vara din 2020

In 2020 torta olimpica va fi aprinsa in Tokio. Capitala nipona a reusit sa adune mai multe voturi decat Madridul si Istanbulul. Capitala nipona a mai gazduit Jocurile Olimpice in 1964.

Delegatii japonezi au plans, au ras, s-au imbratisat si au rasuflat usurati, dupa ce presedintele comitetului international olimpic a anuntat ca Tokyo va fi orasul-gazda al Jocurilor Olimpice de Vara din 2020.

"Sarbatoare! Pentru ca Tokyo va gazdui o petrecere cum nu s-a mai vazut pana acum. Si inovare! Pentru ca Tokyo isi va oferi toata creativitatea si tehnologia in beneficiul sporturilor din toata lumea." Asta le-a promis reprezentatul nipon membrilor Comitetului Olimpic. Si i-a convins. 60 de delegati au votat Tokyo, in timp ce contracandidatul sau din turul al doilea, Istanbulul, a primit doar 36 de sufragii.

Desi reprezentantii turci au pus la bataie un buget de 20 de miliarde de dolari pentru organizarea JO din 2020, prezentarea impecabila a japonezilor i-a convins pe delegati.

Nu au contat nici scurgerile de apa radioactiva de la Fukushima, care ar putea afecta si capitala nipona. Cei mai dezamagiti au fost spaniolii, care au fost eliminati inca din primul tur.

Gazda Jocurilor Olimpice din 2020 va fi aleasa astazi... Gimnastii Larisa Iordache si Flavius Koczi, dubli campioni nationali la aparate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x