Antena Căutare

Tokyo vrea sa gazduiasca Jocurile Olimpice din 2020

Tokyo intentioneaza sa candideze pentru organizarea Olimpiadei din 2020, ca parte a revenirii Japoniei dupa cutremurul si tsunamiul care au lovit tara in martie. Guvernatorul orasului, Shintaro Ishihara a facut anuntul dupa ce a fost reales in functie pentru al patrulea mandat.

"Desi Jocurile Olimpice din 2020 vor fi abia peste noua ani, putem deja sa ridicam mana si sa ne oferim candidatura. Daca muncim din greu cu speranta, va fi un catalizator urias pentru reconstructia si revitalizarea tarii noastre"


In 2009, Tokyo a pierdut in fata orasului Rio de Janeiro cursa pentru gazduirea Olimpiadei din 2016. Ishihara a fost criticat pentru ca a cheltuit aproximativ 176 de milioane de dolari pentru candidatura ratata.

Candidaturile pentru 2020 trebuie depusa la Comitetul International Olimpic pana pe 1 septembrie 2011. Orasul gazda va fi anuntat la Buenos Aires, in septembrie 2013. Berlin, Busan, Cape Town, Doha, Roma si Istanbul sunt printre orasele care si-au manifestat interesul pentru evenimentul din 2020.


Citeste si Antena3

Foto:m24digital.com

CSM Oradea, al cincilea titlu national consecutiv la polo... Fiorentina - AC Milan 1-2/ Milanezii raman la trei puncte de Napoli...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x