Antena Căutare

Tot ce nu știai despre MELDONIUM, medicamentul-interzis care o va ține pe Maria Șarapova departe de terenul de tenis

Luni, pe 7 martie, lumea sportului a fost zguduită de mărturisirea Mariei Şarapova, care a anunţat că a luat substanţa interzisă Meldonium

Luni, pe 7 martie, lumea sportului a fost zguduită de mărturisirea Mariei Şarapova, care a anunţat că a luat substanţa interzisă Meldonium. Faimoasa tenismenă a declarat că nu a știut că, începând cu 1 ianuarie 2016, Meldonium - substanţa care avea să devină celebră peste doar câteva ore – a intrat pe lista neagră a Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), la capitolul S4.

„Am făcut o greșeală enormă, mi-am dezamăgit fanii și am dezamăgit sportul, dar nu vreau să îmi închei cariera în felul acesta. Chiar vreau să mai joc tenis”, a recunoscut sportiva.

Ce este Meldonium?

Meldonium, cunoscut și că Mildronate, THP, MET-88, Mildronāts sau Quaterine, este un anti-ischemic, produs de Grindeks, o companie farmaceutică cu sediul central în Letonia și este folosit cu precădere în Lituania și Rusia, dar interzis în Statele Unite.

Meldonium este folosit pentru tratarea anginei și a infarctului miocardic, iar primele teste pentru aflarea eficienței în crizele cronice au fost făcute în 2005. În 2008 a fost publicat un raport prin care se arată cum combinația de meldonium și lisinopril ajută la tratarea problemelor cardiace. Practic, are în compoziția sa hormoni şi modulatori metabolici.

Maria Șarapova, tenismena care a uimit o lume întreagă

De ce a fost inclus Meldonium pe lista interzisă?

Un articol publicat pe theguardian.com prezintă câteva dintre motivele pentru care această substanță a ajuns pe lista WADA începând din 1 ianuarie 2016.

  • Crește fluxul sanguin ceea ce îmbunătățește capacitatea fizică a atleților;
  • WADA a găsit "dovezi ale utilizării sale de către sportivi , cu intenția de a îmbunătăți performanțele sportive";
  • Meldonium a fost clasat că substanță S4; a fost conceput pentru a modula dezechilibrele hormonale și metabolice;

Nurofenul i-a fost fatal Andreei Răducan

La Jocurile Olimpice din 2000, găzduite de oraşul Sydney, Andreea Răducan, probabil cea mai completă gimnastă a României în acel moment, pierdea o medalie de aur din cauza unui banal medicament. Depistată pozitiv, după ce doctorul Oană i-a dat două pastile de Nurofen, ea a pierdut titlul olimpic la individual compus.

Andreea Răducan/ Facebook

Maria Șarapova a făcut primele declarații după ce a mărturisit că s-a dopat: „Vreau să ştiţi că...”... Premoniție sumbră. Michael Schumacher voia să iasă din viața publică: „Nu trebuie să mă mai cauți!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x