Tragedie în lumea sportului: a murit marele NIKI LAUDA, triplu campion mondial la Formula 1!

 
+2 click pentru
galerie

Triplul campion mondial austriac de Formula 1, Niki Lauda, a decedat luni la vârsta de 70 de ani, a declarat familia sa pentru presa austriacă citată de AFP. Lauda, legenda circuitelor din anii '70 și '80, a scăpat ca prin urechile acului de la moarte în 1976, victima unui accident la Grand Prix-ul german. Mașina lui a luat foc după o ieșire de pe pistă și a scăpat doar după intervenția altor piloți.

"Cu tristețe adâncă anunțăm că dragul nostru Niki a murit pașnic luni, 20 mai2019, înconjurat de familia sa", au spus rudele fostului pilot într-un e-mail citat de mass-media.

Lauda a marcat istoria sportului pe care îl alesese în ciuda sfaturilor unui tată foarte bogat, fiind meticulos în pregătire și determinat la volan. De asemenea, pasionat de aviație, a fondat, în 1979, compania aeriană LaudaAir, pe care a vândut-o către Austrian Airlines în 2002.
"Realizările sale unice ca sportiv și antreprenor sunt și vor rămâne de neuitat. Dinamismul său neobosit, sinceritatea și curajul său rămân un exemplu și o referință pentru noi", a subliniat familia sa.
"În afara vieții publice, a fost un soț, tată și bunic, iubitor și grijuliu. Ne va lipsi foarte mult", a adăugat familia.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI