Antena Căutare

Tranzacția anului în Liga 1! Ionuț Negoiță vinde clubul Dinamo. Cu cine a bătut palma omul de afaceri

Ajuns într-unul dintre cele mai negre momente din istoria recentă după ”retrogradarea” în play-out, clubul de fotbal Dinamo are șanse mari de a intra pe calea cea bună din viitorul sezon. Asta după ce Ionuț Negoiță, finanțatorul lui Dinamo, ar fi semnat un precontract de vânzare cu un grup de investitori din Marea Britanie.

Conform Gazetei Sporturilor, Ionuț Negoiță ar fi semnat deja un precontract pentru cedarea clubului în schimbul a 5 milioane de Euro. Noul patron al ”câinilor” ar fi un grup de investiții care are sediul central în Marea Britanie.

Sursa citată anunță că Negoiță a semnat un contract de tip "non-disclosure agreement", ceea ce obligă atât cumpărătorul, cât și vânzătorul să facă schimb de informații, acte și tot ce implică tranzacția fără implicarea vreunui terț.

Foarte probabil, dacă tranzacția se va finaliza, o parte din bani vor intra direct în conturile lui Nicoale Badea. Negoiță are o datorie de 2.000.000 de euro la fostul acționar al clubului din Ștefan cel Mare.

În acest moment, acțiunile lui Negoiță sunt în acest moment sub sechestru asigurător, după ce Badea l-a acționat în instanță pe Negoiță pentru datoria de două milioane de euro. În plus, Negoiță este acuzat de bancrută simplă și bancrută frauduloasă. Acesta este învinuit că ar fi ascuns mai multe active în valoare de 18.498.000 lei, în procesul de insolvență prin care a trecut clubul Dinamo.

Ionuț Negoiță a anunțat încă din noiembrie 2017 că se retrage de la gruparea bucureşteană.

”Într-adevăr, am înţeles că greşeala mea e că am preluat un club cu datorii foarte mari. După aproape cinci ani petrecuţi la Dinamo, cu bune şi rele, nu consider că sunt înfrânt. Nu am câştigat campionatul, nu am făcut mari minuni, dar Dinamo trăieşte. Decizia mea de a mă retrage e ireversibilă. Sută la sută aceasta e decizia mea, chiar dacă în trecut am mai cochetat cu ideea însă am revenit. Preţul e unul modic, doar ca să luăm licenţa am dat câteva milioane. Am decis cu sufletul când am venit, pentru că nu era altă soluţie. Mai am să îi dau domnului Badea două milioane şi eu vreau încă două. Vreau să îi ofer posibilitatea celui care vine şansa să poată face performanţa. Eu doar în Săftica am investit un milion de euro. Cumperi un club care are Săftica, care are autocar şi zeci de maşini. Probabil doar partea materială valorează spre patru milioane”, a spus atunci Negoiţă.

Simona Halep, în semifinale la Indian Wells după un meci maraton cu Petra Martic! Liderul WTA a revenit superb în decisi... Biletul Zilei 15.03.2018! Mergem la sigur pe meciurile din Europa League...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x