Căutare Live

Turneul de la Wimbledon este asigurat pentru suma de 100 de milioane de lire sterline

Organizatorii turneului de la Wimbledon ar putea primi până la 100 de milioane de lire sterline (114 milioane de euro), suma asigurată, după ce au fost nevoiţi să anuleze ediţia din acest an a competiţiei din cauza pandemiei de coronavirus, informează presa engleză, care citează The Times.

Potrivit sursei citate, turneul londonez este singurul din cele patru grand slam-uri care are poliţă de asigurare cu clauză pentru anulare în caz de epidemii. Aşa s-ar explica insistenţa cu care organizatorii French Open doresc ca turneul să se desfăşoare şi au mutat fără să anunţe pe nimeni competiţia la sfârşitul lunii septembrie. Pierderile ar fi de peste 250 de milioane de euro în cazul în care turneul de la Roland Garros nu se va desfăşura.

Englezii au introdus clauza, salvatoare acum, după 2003, când a fost înregistrată epidemia de SARS. Prima de asigurare pe care o plătesc anual cei de la Wimbledon este de 1,5 milioane de lire sterline.

Nu este cunoscută însă valoarea exactă a despăgubirii pe care o vor încasa organizatorii celui de-al treilea grand slam al anului, ţinând cont de faptul că, odată cu anularea turneului, nu vor fi plătite nici premiile către jucători şi nici nu vor fi alte cheltuieli de organizare, astfel că ar putea exista o deducere din suma asigurată.

Totuşi, competiţia de la All England Club este afectată serios financiar, în ciuda asigurării.

"Sigur că suntem norocoşi că avem asigurarea şi asta ajută, dar nu rezolvă toate problemele", a declarat Richard Lewis, directorul executiv al turneului.

ATP şi WTA au hotărât, miercuri, suspendarea turneelor de tenis până la 13 iulie, din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia a venit imediat după anunţul anulării turneului de la Wimbledon (29 iunie - 12 iulie), al treilea grand slam al anului, o premieră după Al Doilea Război Mondial.

Astfel, au fost anulate turneele de la ‘s-Hertogenbosch, Stuttgart, London-Queen’s, Halle, Mallorca, Eastbourne, Nottingham, Birmingham, Berlin, şi Bad Homburg.

Iniţial, la 18 martie, ATP şi WTA anunţaseră suspendarea turneelor de tenis până la 7 iunie.

Turneul de la Roland Garros, al doilea grand slam al anului, a fost mutat din perioada 24 mai - 7 iunie în intervalul 20 septembrie - 4 octombrie.

Sursa : news.ro

UEFA avertizează că federaţiile care opresc definitiv sezonul acum riscă excluderea din cupele europene... Patronul echipei New England Patriots a adus măşti din China: Nu am văzut în viaţa mea atăta birocraţie şi obstacole de ...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri