Antena Căutare

Turneul WTA de la Hong Kong nu se mai dispută la datel stabilite, 5-13 octombrie, din cauza manifestaţiilor

Ediţia 2019 a turneului de categorie WTA International, programată între 5 şi 13 octombrie, nu se va mai disputa la datele iniţiale, din cauza tensiunilor din fosta colonie britanică, au anunţat organizatorii şi WTA, informează lefigaro.fr..

Ediţia 2019 a turneului de categorie WTA International, programată între 5 şi 13 octombrie, nu se va mai disputa la datele iniţiale, din cauza tensiunilor din fosta colonie britanică, au anunţat organizatorii şi WTA, informează lefigaro.fr..

"Din cauza situaţiei actuale, federaţia de tenis din Hong Kong şi WTA anunţă o amânare de Open-ului de tenis de la Hong Kong din 2019. Evenimentul nu va mai avea loc între 5 şi 13 octombrie. După discuţii aprofundate cu partenerii noştri importanţi, am ajuns la concluzia că desfăşurarea sigură a turneului va fi mai bine asigurată la o dată ulterioară. Organizatorii şi WTA sunt în discuţii pentru a stabili o altă săptămână în care să fie găzduit evenimentul. Un anunţ în acest sens va fi făcut la momentul oprortun", a anunţat, într-un comunicat, federaţia de la Hong Kong.

Turneul de la Hong Kong era una dintre cele mai importante competiţii sportive internaţionale organizate în acest oraş. La Open-ul din Kong Kong au participat de-a lungul timului jucătoare ca Venus Williams, Angelique Kerber, Kristina Mladenovic sau Caroline Wozniacki, daneza câştigând ediţia din 2016.

Hong Kong a revenit sub tutela Chinei în 1997, după ce a fost controlat de Marea Britanie. În formula „o ţară, două sisteme”, Hong Kong se bucură de mai multe libertăţi decât China.

Manifestaţii în favoarea democraţiei au început în iunie, cu scopul de a respinge un proiect controversat de lege privind extrădări către China.

Sub numele de „Mişcarea Umbrelelor”, protestele din Hong Kong au început din cauza proiectului de lege privind extrădarea în China a celor condamnaţi. Protestele au evoluat şi, după ce propunerea a fost suspendată, sute de mii de oameni au cerut o reformă democratică şi investigarea actelor brutale comise de poliţie.

Cu timpul, manifestaţiile au degenerat, având loc confruntări între poliţişti şi manifestanţi dintre cei mai radicali, care au blocat drumuri, vandalizat staţii de metrou şi incendiat baricade.

De la începutul seriei de proteste, au fost arestate 900 de persoane, între acestea numărându-se trei lideri ai Mişcării Umbrelelor.

Sursa : news.ro

Naomi Osaka s-a despărţit de antrenorul Jermaine Jenkins... Mihaela Buzărnescu va disputa prima semifinală în 2019, la Hiroshima, după 6-4, 7-5, cu Alyson Van Uytvanck...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x