Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

Un tânăr paralizat va da prima lovitură la Mondiale, printr-un exoscheleton

Deşi existau câteva zvonuri legate de apariţia unui exoscheleton la Cupa Mondială din Brazilia, abia acum aflăm toate detaliile evenimentului.

Deşi existau câteva zvonuri legate de apariţia unui exoscheleton la Cupa Mondială din Brazilia, abia acum aflăm toate detaliile evenimentului.

Dacă tot a evoluat tehnologia din spatele protezelor până la un nivel forte avansat, organizatorii Campionatului Mondial de Fotbal din acest an, din Brazilia, au decis să arate susținerea persoanelor cu handicap motor. În cadrul ceremoniei de deschidere, un eveniment urmărit global de câteva sute de milioane de oameni va fi folosit pentru prima oară într-o demonstraţie în direct cu un public atât de mare. Este vorba de o demonstrație cu un exoscheleton.

Reprodus în imaginile de mai sus într-un mod cât mai detaliat, respectivul exoscheleton va fi purtat de un adolescent brazilian paralizat aproape integral. Singura sa excepţie de la paralizie vine sub forma capului care va fi folosit cu o cască, prin intermediul conexiunilor neuronale de la nivelul creierului, pentru a controla exoscheletonului. Ca pachetul să fie complet, casca în a fost creată de la zero, prin imprimare 3D, pentru a se fi potrivi perfect adolescentului cu un handicap cronic.

Citeste AICI continuarea articolului!

Recomandari