Antena Căutare

Uniunea Ciclistilor cere anchetarea lui Alberto Contador. Ibericul risca doi ani de suspendare

Uniunea Ciclista Internationala (UCI) a cerut Federatiei Spaniole de Ciclism sa inceapa procedurile disciplinare impotriva lui Alberto Contador, dupa ce rutierul a fost depistat pozitiv la un control antidoping, in 21 iulie anul curent. Castigator de trei ori al Turului Frantei, Contador ar putea fi suspendat doi ani din activitate, dar si sa piarda titlul obtinut in acest an in Marea Bucla.


Daca rezultatul testului este mentinut, atunci Contador ar putea ramane fara victoria in Marea Bucla din 2010 si ar putea primi o suspendare de doi ani. UCI testeaza rutierii in timpul TUrului, dar autoritatile nationale sunt responsabile pentru conducerea investigatiilor si sanctionari.

Daca Federatia spaniola decide sa nu il pedepseasca pe Contador, UCI si WADA pot face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Federatia spaniola are la dispozitie doua zile pentru a-l informa pe Contador de deschiderea procedurii, care trebuie incheiata in termen de o luna, decizia fiind asteptata pentru finalul anului.

Singurul alt castigator al Turului care a ramas fara victorie din cauza dopajului a fost Floyd Landis in 2006. "UCI a contactat Federatia din Spania si a cerut sa porneasca procedurile disciplinare impotriva lui Contador", a declarat purtatorul de cuvant al UCI, Enrico Carpani.

Liga 1, locul 23 in ierarhia celor mai puternice campionate din lume... Clubul CFR Cluj, amendat de Jandarmerie cu 10.000 de lei dupa meciul cu Dinamo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x