Antena Căutare

Vezi care au fost cazurile de dopaj din sport in 2011!

Ciclistul spaniol Alberto Contador, inotatorul brazilian Cesar Cielo Filho si atletul jamaican Steve Mullings sunt principalii sportivi care au fost depistati pozitiv in anul 2011, se arata intr-un material realizat de AFP.

Iata lista celor care s-au dopat si au fost depistati in anul care sta sa se incheie:


26 ianuarie: Federatia Spaniola de Ciclism a propus suspendarea pe un an a lui Alberto Contador, cistigator al Turului Frantei in 2010. Acesta a fost depistat pozitiv cu clenbuterol la 21 iulie 2010, intr-o etapa din Marea Bucla.

26 ianuarie: Federatia Spaniol de Ciclism l-a suspendat pentru doi ani pe David Garcia, depistat pozitiv cu EPO la 13 septembrie 2010, intr-o etapa din Turul Spaniei.

6 februarie: Ciclistul italian Riccardo Ricco, suspendat 20 de luni dupa ce a fost depistat pozitiv cu EPO in 2008, a fost internat de urgenta in spital. El a recunoscut ca si-a facut transfuzie cu propriul singe. Ricco risca o pedeapsa cu inchisoarea intre trei luni si trei ani.

7 februarie: Comitetul Olimpic Italian l-a suspendat cinci ani pe ciclistul Lorenzo Bernucci. In cadrul unei perchezitii la domiciul acestuia, in aprilie 2010, s-au descoperit substante interzise. Bernucci a fost depistat pozitiv in 2007.

15 februarie: Federatia Spaniola de Ciclism a acceptat explicatiile lui Alberto Contador si a renuntat la a-l mai sanctiona. Castigatorul Turul Frantei in 2010 a invocat o contaminare alimentara pentru a justifica prezenta clenbuterolului in urina sa.

19 februarie: Ciclistul italian Riccardo Ricco a fost dat afara de la echipa Vacansoleil.

8 martie: Ciclistii italieni Franco Pellizotti, locul trei in Turul Italiei din 2009, si Pietro Caucchioli au fost suspendati doi ani de TAS, in urma parametrilor anormali din pasaportul biologic.

18 martie: Ciclistul german Patrik Sinkewitz a fost depistat pozitiv cu hormoni de crestere si a fost suspendat provizoriu. Aceasta a fost prima suspendare dictata in baza testelor de detectare a hormonilor de crestere in ciclism. Sinkewitz a mai fost depistat pozitiv cu testosteron in 2007.

18 martie: Mark Block, agentul, antrenorul si sotul atletei Jana Block, fosta Pintusevici, a fost suspendat doi ani de Agentia Mondiala americana pentru ca i-a oferit sotiei sale produse dopante in cadrul afacerii Balco.

21 martie: Atleta elena Pigi Denetzi, medaliata cu bronz in proba de triplu salt la Jocurile Olimpice de la Sydney si cu argint la JO de la Atena, a fost suspendata doi ani dupa ce a fost depistata pozitiv in mai 2009.

24 martie: Uniunea Ciclista Internationala a facut apel la TAS in cazul Alberto Contador.

30 martie: Agentia Mondiala Antidoping a facut si ea recurs la TAS in cazul ciclistului Alberto Contador.

5 aprilie: Atletul lituanian Zivile Balciunaite, campion european in 2010 in proba de maraton, a fost suspendat doi ani dupa ce a fost depistat pozitiv cu testosteron.

7 aprilie: Estonianul Andrus Veerpalu, campion olimpic de schi fond in proba de 15 km la Salt Lake City (2002) si Torino (2006) a fost depistat pozitiv cu hormoni de crestere la 14 februarie. In virsta de 40 de ani, Veerpalu si-a anuntat retragerea.

22 aprilie: Ciclistul sloven Tadej Valjavec, care prezenta parametri neregulati in pasaportul biologic, a fost suspendat doi ani de TAS.

10 mai: La sapte ani dupa Jocurile Olimpice de la Atena, justitia elena i-a condamnat la doi ani si sapte luni de inchisoare cu suspendare pentru atletii Ekaterini Thanou si Konstantinos Kenteris, care au folosit ca pretext un accident de motocicleta pentru a evita un control antidoping. Kenteris, campion olimpic la Sydney in proba de 200 metri, si Thanou, medaliata cu argint tot la Sydney, la 100 metri, si-au recunoscut vina.

10 iunie: Atletul Alemayehu Bezabeh, campion european de cross-country in 2009, a fost suspendat doi ani de Comitetul Spaniol de Disciplina Sportiva. Bezabeh, implicat intr-o afacere cu trafic de produse dopante in decembrie 2010, alaturi de campioana mondiala in proba de 3.000 metri, Marta Dominguez, a spus ca a fost "victima" antrenorului sau, Manuel Pascua.

22 iunie: TAS a confirmat suspendarea pe doi ani a ciclistului italian Francesco de Bonis, al carui pasaport biologic avea mai multe anomalii.

22 iunie: Portarul australian de polo James Stanton a fost suspendat doi ani dupa ce a fost depistat pozitiv cu clenbuterol.

26 iunie: Atleta croata Sandra Perkovici, campioana europeana in 2010 in proba de aruncarea discului a fost depistata pozitiv la reuniunile de la Roma si Shanghai.

1 iulie: Sase atleti indieni au fost depistati pozitiv cu steroizi anabolizanti si au fost suspendati provizoriu.

2 iulie: Inotatorul brazilian Cesar Cielo Filho, campion mondial la 50 si 100 metri liber, a fost depistat pozitiv cu furosemid, un diuretic considerat produs mascant, la Campionatele Braziliei. Filho a spus ca a fost contaminat alimentar, iar Confederatia Braziliana i-a dat un avertisment.

11 iulie: Ciclistul rus Alexander Kolobnev a fost exclus din Turul Frantei, dupa ce a fost depistat pozitiv cu diuretice.

14 iulie: Brazilianul Pedro Solberg, cistigator al Circuitului Mondial de volei pe plaja in 2008, a fost suspendat provizoriu dupa ce a fost depistat pozitiv cu steroizi.

16 iulie: Cinci jucatoare ale nationalei de fotbal feminin a Coreei de Nord au fost depistate pozitiv cu steroizi anabolizanti in timpul Cupei Mondiale. Oficialii nord-coreeni au afirmat ca produsul incriminat era inclus intr-un remediu chinezesc.

21 iulie: TAS a respins apelul Federatiei Internationale de Natatie si i-a permis inotatorului brazilian Cesa Cielo Filho sa participe la Campionatele Mondiale de la Shanghai.

22 iulie: Atleta britanica Bernice Wilson, depistata pozitiv cu testosteron si clenbuterol, a fost suspendata provizoriu de Federatia Britanica.

29 iulie: Tenismanul american Robert Kendrick a fost suspendat un an de Federatia Internationala dupa ce a fost depistat pozitiv cu stimulenti la Roland-Garros.

30 iulie: Ciclistul italian Pasquale Muto a fost suspendat doi ani si jumatate de Comitetul Olimpic Italian dupa ce a fost controlat pozitiv cu EPO.

10 august: Rugbystul japonez Ryohei Yamanaka a fost suspendat doi ani de Federatia Japoneza dupa ce a fost depistat pozitiv cu steroizi anabolizanti.

11 august: Biatlonista ucraineana Oksana Hvostenko a fost suspendata un an de Federatia Internationala dupa ce a fost depistata pozitiv cu efedrina.

12 august: Atletul jamaican Steve Mullings a fost depistat pozitiv, dar nu a fost dat publicitatii produsul. Mullings, care a fost suspendat pentru doi ani in 2004, risca suspendarea pe viata.

19 august: Atletul american Mike Rodgers a fost depistat pozitiv cu stimulenti si a fost suspendat provizoriu.

22 august: Suspendarea tenismanului american Robert Kendrick a fost redusa de la un an la opt luni.

25 august: Cele cinci jucatoare nord-coreene de fotbal depistate pozitiv la Cupa Mondiala au fost suspendate intre 14 si 18 luni. De asemenea, portarul nationale de fotbal feminin a Columbiei, Yineth Varon, a fost suspendata doi ani.

21 octombrie: Fostul ciclist Joe Papp a fost suspendat opt ani de Agentia Mondiala Antidoping pentru trafic de produse interzise.

22 noiembrie: Atletul jamaican Steve Mullings a fost suspendat pe viata de Agentia Antidoping din tara sa, dupa ce a fost depistat pozitiv pentru a doua oara.

22 noiembrie: Medicul Eufemiano Fuentes, alaturi de Jose Luis Merino, Alfredo Cordova, Yolanda Fuentes, Manolo Sainz, Jose Ignacio Labarta si Vicente Belda, este judecat in cadrul operatiunii Puerto, o afacere de dopaj in ciclismul spaniol.

24 noiembrie: Audierile in cazul de dopaj al ciclistului spaniol Alberto Contador s-au incheiat, iar TAS a anuntat ca decizia finala va fi pronuntata in 2012.

6 decembrie: Austriacul Christian Hoffmann, campion olimpic in 2002 in proba de 30 km schi fond, suspectat ca este implicat intr-o afacere de dopaj sanguin, a fost suspendat sase ani de Agentia Austriaca Antidoping.

Sursa: Mediafax

Balotelli, ipocritul perfect: a baut de 5 ori mai mult decat a donat bisericii... Trei agresori maghiari ai hocheistului Cosmin Marinescu, suspendati pe termen nelimitat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x