Antena Căutare

Vezi ce lucruri traznite faceau "tovarasii" inainte de 89!

Exemplul lui Kim Jong-il, care l-a trimis pe selectionerul Coreei de Nord la munca pe santier, are radacini si in Romania comunista. Nicoae Ceusescu i-a certat pe stelisti ca au ajuns la penaltyuri in 1986. Si alti conducatori din acea vreme au luat decizii tragi-comice.



Romania dinaintea anului 1990 ofera numeroase exemple prin care fantezia unui "politruc" sfida sportivii. Una dintre povesti e legata de generalul Marin Dragnea si discutia cu lotul national inaintea turneului final de la CM 70', din Mexic.

"Tovarasi, trebuie sa atacam pe flancuri, precum tancurile, sa ii incercuim. Centrarile sa vina ca escadrila...". Rica Raducanu l-a intrupt in stilul sau, interesindu-se de primele de joc: "Bine, da' malaiul pe unde vine? De la cine?". Seful de la partid s-a contorsionat: "Ce vor astia? Mamaliga? Bine, asigurati-va ca li se da mamaliga la masa".

Generalul Marin Dragnea nu e catalogat drept un prost, insa povestile sustin ca alti conducatori ai CNEFS (Ministrerul Sporturilor acum) erau de-a dreptul comici. Gazeta a reconstituit citeva "perle".

Citeste-le pe gsp.ro!


Foto: GSP

Mihai Zamfir si-a dat demisia din functia de antrenor al formatiei FC Arges... Europa League/ Vezi rezultatele inregistrate in prima mansa din turul III preliminar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x