Antena Căutare

Vezi principalele locuri de desfasurare a competitiilor din cadrul JO de la Londra!

Mai sunt aproximativ trei luni pana la startul Jocurilor Olimpice de la Londra. La principalele locuri de desfasurare a evenimentelor sportive se fac ultimele retusuri inainte de startul competitiilor.

O "armata" de muncitori, gradinari si decoratori contribuie la finisarea uriasului santier al JO de la Londra. Cea mai mare parte a instalatiilor sunt situate in cartierul Stratford din estul Londrei, conform AFP, citat de Mediafax.

Principalele locuri de desfasurare a competitiilor:

- PARCUL OLIMPIC -

STADIONUL OLIMPIC
Capacitate: 80.000 de locuri
Sport: atletism

Contrastand cu gigantismul "Cuibului de pasari" de la JO de la Beijing, stadionul olimpic din Londra are o conceptie foarte simpla. Costand 486 milioane de lire sterline (550 milioane de euro), el este mobil pentru a putea fi utilizat dupa JO. Etajul superior, din otel si beton, poate fi demontat pentru a reduce capacitatea la 25.000 de locuri. Clubul de fotbal West Ham este interesat.

CENTRU ACVATIC
Capacitate: 17.500 de locuri
Sporturi: natatie, inot sincron, sarituri, pentathlon modern

Centrul acvatic datoreaza originalitatea sa celebrei arhitecte irakiano-britanice Zaha Hadid si are un acoperis in forma de val, lung de 160 de metri. Avand un cost de 269 de milioane de lire sterline (324 milioane de euro), gazduieste o piscina de 50 de metri, un bazin de antrenament si unul pentru sarituri. Capacitatea sa va fi redusa la 2.500 de spectatori dupa JO. Aici au avut loc Cupa Mondiala de sarituri din 2012 si campionatele britanice de natatie.

RIVERBANK ARENA, terenul de hochei
Capacitate: 15.000 de locuri
Sport: hochei pe iarba

Centrul gazduieste un teren principal ce poate primi 15.000 de spectatori si un teren de antrenament, ambele bicolore (albastru si roz). Dupa JO, capacitatea centrului de hochei va fi redusa la 3.000 de spectatori.

PAVILIONUL DE BASCHET
Capacitate: 12.000 de locuri
Sporturi: baschet, handbal

Este una dintre cele mai mari instalatii temporare ridicate in istoria JO. Construita din otel si acoperita cu PVC, arena a fost terminata in iunie 2011 si a costat 43 de milioane de lire sterline (48 milioane de euro). Va gazdui si finala turneului de handbal. Va fi demontata dupa JO, iar unele parti vor fi reutilizate.

COPPER BOX, Pavilionul de Handbal
Capacitate: 6.500 de locuri
Sporturi: handbal, pentatlon modern (scrima)

A costat 43 de milioane de lire sterline (51,8 milioane de euro). Dupa JO, va fi convertit inr-un stadion pluridisciplinar pentru marele public.

VELODROM
Capacitate: 6.000 de locuri
Sport: ciclism pe pista

Velodromul este divizat in doua etaje: un etaj inferior de 3.5000 de locuri, restul scaundelor fiind dispuse pe doua nivele. Intre cele doua etaje, un zid de sticla va permite persoanelor ramase in exterior sa vada probleme. Cu un cost de 93 de milioane de lire sterline (112 milioane de euro), cladirea a fost conceputa de britanicul Michael Hopkins.

ARENA DE POLO
Capacitate: 5.000 de locuri
Sport: polo

Aceasta instalatie temporara situata in spatele centrului acvatic are o piscina incalzita. Ea va fi demontata dupa JO, unele parti urmand sa fie refolosite.

- Alte locuri -

WIMBLEDON (All England Club)
Capacitate: 30.000 de locuri
Sport: tenis
Sud-vestul Londrei

Locul unde se disputa turneul de tenis de la Wimbledon va gazdui si competitia olimpica de tenis, la trei saptamani dupa finalul Grand Slam-ului. Construit in 1922, terenul central are o capacitate de 15.000 de locuri si un acoperis retratabil. Terenul numarul 1 poate gazdui 11.500 de spectatori.

NORTH GREENWICH ARENA
Capacitate: 20.000 de locuri
Sporturi: gimnastica, baschet
Sud-estul Londrei

Cladirea a costat 789 de milioane de lire sterline (895 milioane de euro) dar nu a fost utilizata mai multi ani. Are o sala de sport si de concerte si gazduieste magazine, restaurante, un bar de noapte si o sala de cinema. Sala principala poate primi 16.500 de spectatori pentru gimnastica si pana la 20.000 pentru finala turneului de baschet. A gazduit meciuri demonstrative din NBA si Campionatele Mondiale de gimnastica artistica din 2009.

EXCEL
Capacitate: se poate schimba in functie de probe
Sporturi: box, scrima, judo, tenis de masa, taekwondo, haltere, lupte
Estul Londrei

Cinci sali vor fi creatre in acest centru de expozitii si conferinte din cartierul Docklands. Cladirea are doua sali fecare de 32.250 m2. ExCel a gazduit un summit G20 in 2009 iar deja au avut loc mai multe probe test.

CENTRUL LEE VALLEY WHITE WATER
Capacitate: 12.000 de locuri
Sport: kaiac-canoe (slalom)

Situat la 30 de kilometri de parcul olimpic, centrul a fost construit pe raul Lee. Un lac artificial de 10.000 m2 alimenteaza parcursul competitiei de 300 de metri datorita unui sistem de pompe care scoate 15 metri cubi de apa pe secunda. Un parcurs de antrenament de 160 de metri a fost amenajat, iar centrul este deja deschis publicului.

WEMBLEY ARENA
Capacitate: 6.000 de locuri
Sporturi: badminton, gimnastica ritmica
Nord-vestul Londrei

Sala de concert, situata langa stadionul Wembley, a fost construita cu ocazia Jocurilor Imperiului britanic din 1934. Aceasta a gazduit deja competitii de box, hochei pe gheata, snooker si echitatie. Campionatele Mondiale de badminton din august 2011 au servit ca proba test.

VIDEO! Becali jigneste o jurnalista: "Esti proasta si idioata! Sa nu te mai prind pe aici"... VIDEO! Accidente spectaculoase in Indy Car...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x