Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Adela

VIDEO: ”Calmați-vă, ne calificăm amândouă!” Blat la cel mai înalt nivel, cu un mega-star al fotbalului mondial în prim-plan

Vă mai aduceți aminte de Cooperativa înfloritoare a Diviziei A, când ”oamenii de onoare” ai fotbalului românesc se întreceau în reciprocități impecabile ? Ei bine, astăzi, în fotbal, dar pe alte meleaguri, ”actorii” habar nu au cum să aranjeze un meci. Nu mai au subtilitatea și talentul urmașilor din România.

Acest lucru l-am văzut în America de Sud, la meciul Peru - Columbia, acolo unde un fotbalist de clasă nu și-a luat notițe despre ”ce și cum”. Tigrul Radamel Falcao, un fotbalist de clasă mondială, este luat la unșpe metri de toată planeta pentru că nu a știut ”cum se face”.

În finalul meciului, la scorul de 1-1, vedeta lui AS Monaco a fost surprins de camere în timp ce le transmite un mesaj de ”pace” rivalilor peruani.

”Calmați-vă, băieți, ne calificăm amândouă”, le spunea tigrul, prin pumni, adversarilor. Iar aceștia s-au conformat și nu au mai atacat ci au pasat alene pentru trecerea timpului.

De altfel, mesajul lui Falcao a fost recunoscut și de jucătorii peruani. ”Columbienii ne-au abordat în ultimele cinci minute. Radamel mi-a spus că suntem amândouă suntem la Mondial” a dezvăluit mijlocaşul Renato Tapia.

S-a terminat așa cum a vrut Radamel, 1-1. James a deschis scorul pentru Columbia în minutul 56, iar Paolo Guerrero a egalat pentru gazde în minutul 76 al partidei de la Lima. Astfel, Columbia merge direct la Mondial, iar Peru mai are o dublă accesibilă cu Noua Zeelandă.

Dacă în fotbal, atunci când apar acuzații de blat apare replica ”aduceți dovezi”, iată că acum există astfel de dovezi. Va face FIFA ceva ? Cel mai probabil nu. Rămâne însă în picioare teoria că blaturi au existat, există și vor exista până la finalul acestei lumi.

Recomandari