Antena Căutare

Wataru Misaka, primul baschetbalist de culoare din NBA, a decedat la vârsta de 95 de ani

Americanul de origine japoneză Wataru "Wat" Misaka, considerat primul baschetbalist de culoare din NBA, a decedat, miercuri, la vârsta de 95 de ani, a anunţat universitatea din Utah, informează lefigaro.fr.

Născut la Ogden (Utah), el a jucat pentru universitatea din Utah, contribuind la victoria împotriva formaţiei Dartmouth, în finala NCAA din 1944.

După ce a fost înrolat în armată, unde a devenit sergent, şi apoi a câştigat un nou titlu cu Utah, el a trecut în BAA (Basketball Association of America), precursoarea NBA.

În 1947, el a ajuns la New York Knicks, pentru care a jucat trei meciuri şi a înscris şapte puncte, în sezonul 1947/1948.

În 2009, preşedintele de atunci al SUA, Barack Obama, a menţionat numele lui într-un discurs pentru integrarea americanilor de orgine asiatică şi din Oceania. Viaţa lui face obiectul documentarului Transcending: The Wat Misaka Story.

Sursa : news.ro

Mourinho: Când ajung la un club, port pijamaua clubului şi dorm cu ea... Vintilă, despre relaţia cu Mihai Stoica, revenit la FCSB: Ne înţelegem foarte bine, lucrurile sunt normale, cum erau şi ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x