Antena Căutare

Summitul de la Helsinki! Primele consecințe după conferința de presă comună a lui Donald Trump și Vladimir Putin!

Înalţi consilieri ai preşedintelui american Donald Trump se confruntă cu apeluri din partea criticilor de a demisiona, după ce liderul de la Casa Albă s-a situat în mod public de partea şefului statului rus Vladimir Putin.

Summitul de la Helsinki! Primele consecințe după conferința de presă comună a lui Donald Trump și Vladimir Putin!
Donald Trump | usatoday.com

Înalţi consilieri ai preşedintelui american Donald Trump se confruntă cu apeluri din partea criticilor de a demisiona, după ce liderul de la Casa Albă s-a situat în mod public de partea şefului statului rus Vladimir Putin şi împotriva comunităţii serviciilor de informaţii americane pe tema acuzaţiilor privind interferenţa Moscovei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, relatează marţi Politico.

Secretarul de stat Mike Pompeo, ministrul apărării James Mattis, directorul serviciilor de informaţii Dan Coats şi consilierul pentru securitate naţională John Bolton se află printre oficialii despre care unii comentatori politici şi parlamentari spun că ar trebui să plece din funcţii, în legătură cu aparenta supunere a lui Trump faţă de Putin în cursul unei conferinţe de presă comune luni la Helsinki.

Chiar şi unii din tabăra dreptei au luat atitudine, în mare parte pe social media, pentru a sugera că unii oficiali ai cabinetului şi alţi membri importanţi ai echipei lui Trump ar trebui să demisioneze.

''După ziua de astăzi, şefii care se cred indispensabili ar trebui (...) să plece'', a scris pe Twitter Ross Douthat, un cunoscut editorialist conservator de la The New York Times.

''Dacă sunteţi din echipa de securitate naţională a lui Trump şi aţi fost acolo spunând cât de puternic este Trump faţă de Rusia şi cât de serioase sunt angajamentele noastre faţă de NATO, cum de nu demisionaţi după ultimele patru zile?'', s-a întrebat pe Twitter senatorul democrat Chris Murphy.

Mike Murphy, un consultant politic republican care s-a opus mult timp lui Trump, l-a luat în vizor pe şeful serviciilor de informaţii Dan Coats, care în urmă cu numai câteva zile avertiza că Rusia continuă atacurile cibernetice şi alte metode pentru a submina alegerile americane.

''Dacă Dan Coats nu demisionează astăzi, înseamnă că el n-are onoare'', a scrisMurphy pe Twitter.

Unii consilieri ai lui Coats nu au dat curs cererilor de a comenta dacă el va demisiona, dar Coats a dat publicităţii un comunicat în care apără evaluarea făcută de către comunitatea serviciilor de informaţii şi consideră interferenţa rusă ca fiind ''în desfăşurare'' şi ''extinsă''.

Printre cei care fac apel la demisia lui Pompeo şi a lui Bolton se află fostul director al CIA, John Brennan, care a afirmat la MSNBC că Putin este în mod clar ''maestrul păpuşar'' al omului din Biroul Oval.

sursa: agerpres

ȘOCANT! O femeie declarată moartă a fost găsită în viață chiar la morgă... Dezastru în India: “Am recuperat două cadavre, câte altele există este greu de spus.” Cel putin 50 de oameni prinși sub ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x