O "surpriză" de milioane de dolari, descoperită în curtea unui fermier: „Am fost sărac și nu știam ce comoară am în curte.”

Un fermier din Spania a avut parte de o surpriză inedită,când a descoperit că o piatră ciudată care se afla în curtea lui de mai bine de 30 de ani, valorează nu mai puțin de 5.3 milioane de dolari.

Timp de 30 de ani, bărbatul a deținut o piatră ciudată, fără să știe ce reprezintă de fapt. În ziua în care a aflat, a fost șocat să descopere că deținea o adevărată comoară, scrie DailyMail.co.uk

Fermierul spaniol avea piatra în grădină de mai bine de 30 de ani. Doaă că aparent banala piatră s-a dovedit a fi a fi un meteorit în valoare de cel puțin 5.3 milioane de dolari.

Fermierul a făcut descoperirea valorii din grădina sa, după ce a urmărit un documentar difuzat la televizor despre meteoriți. El a văzut asemănarea și a luat legătura cu geologul Juan Carlos Gutierrez Marco pentru a-i confirma ipoteza.

După mai multe analize, s-a dovedit a fi un meteorit din perioada preistorică, o rămășiță a unei comete sau a unui asteroid, căzut după impactul cu Terra.

Obiectul a fost estimat la peste 5.3 milioane de dolari, după cum informează aceeași sursă.

„Am fost sărac și nu știam ce comoară am în curte.”, a spus norocosul bărbat.

Astfel de meteoriți au mai fost găsiți în anii ’50 în Granada și Zaragoza.

Meteoritul a fost păstrat de fermier, însă o parte din el, prelevat pentru teste, a fost expus în muzeul Mining din Madrid, alături de o replică a meteoritului în sine. Imediat după ce a aflat valoarea meteoritului, fermierul a anunțat că se gândește să-l vândă.

A precizat, însă, că s-ar putea să fie o vânzare online, dat fiind faptul că a aflat că există o piață de deschidere pentru așa ceva. Până atunci va fi ținut într-un loc sigur și ascuns, scrie sursa.

foto: dailymail.co.uk

Ultimele știri