Antena Căutare

Turiști români, intoxicați cu insecticid. Ce s-a întâmplat la un hotel din Râmnicu Vâlcea

Autoritățile și echipajele de salvare au fost chemate de urgență la un hotel din Râmnicu Vâlcea, după ce mai multe persoane au prezentat simptomele unei intoxicații cu o substanță necunoscută. În urma cercetărilor, se pare că turiștii ar fi inhalat un insecticid iritant. Câțiva dintre aceștia au ajuns la spital.

Turiști români, intoxicați cu insecticid. Ce s-a întâmplat la un hotel din Râmnicu Vâlcea
Mai multe persoane cazate la un hotel din Râmnicu Vâlcea au ajuns la spital, intoxicate cu insecticidul utilizat în unitatea turistică | Pixabay

Mai mulți turiști cazați la un hotel din Râmnicu Vâlcea au avut nevoie de îngrijiri medicale, unii dintre aceștia ajungând chiar la spital, în noaptea de marți spre miercuri, 22-23 noiembrie 2022, după ce s-au intoxicat cu o substanță folosită drept insecticid în unitatea turistică.

Autoritățile au fost chemate la fața locului, iar două persoane au avut nevoie să fie transportate la spital, în timp ce alte trei au fost evaluate de către echipajele medicale de intervenție, însă nu au necesitat alte îngrijiri suplimentare.

Mai mulți turiști cazați la un hotel din Râmnicu Vâlcea, intoxicați cu insecticid. Doi dintre ei au ajuns la spital

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a transmis că a fost anunţat în noaptea de marţi spre miercuri, prin apel la 112, că 17 persoane aflate într-un hotel din Râmnicu Vâlcea ar fi intoxicate cu o substanţă necunoscută.

La faţa locului s-au deplasat o autospecială pentru transport victime multiple, o autospecială cu apă şi spumă, un echipaj SMURD, o autospecială CBRN, două echipaje de la Servicul de Ambulanţă şi au fost prealertate alte trei echipaje SMURD, informează news.ro.

Echipajele de intervenţie ajunse la unitatea hotelieră au găsit 17 persoane care inspiraseră substanța respectivă, iar trei dintre acestea prezentau simptome mai grave, care constau în tuse, ameţeli, iritații oculare şi respiratorii.

Cinci persoane au fost evaluate medical, iar două dintre acestea, un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 46 de ani, au fost transportate la UPU Vâlcea. În încăperi a fost detectată o substanță iritantă, folosită pentru dezinsecție. Turiștii au putut să se întoarcă în camerele lor, după ce pompierii au aerisit încăperile.

„În urma măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat în camera centralei o concentraţie de 16 ppm a unei substanţe iritante. Aceasta provenea probabil din componenţa insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 în cursul zilei de 22 noiembrie, în incinta hotelului.

Deşi în urma discuţiilor cu autorităţile municipale s-a avansat soluţia relocării persoanelor cazate în alt resort, după ventilarea încăperilor şi obţinerea valorilor nule la măsuratorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales să ramana pe loc”, a transmis ISU Vâlcea.

Sursa citată a precizat, de asemenea, că cele doua persoane transportate la UPU Vâlcea sunt în prezent stabile, conştiente, iar efectele simptomelor iniţiale s-au diminuat considerabil.

Qatar a interzis consumul de alcool la Cupa Mondială de Fotbal 2022. Ce soluție a găsit, în schimb, producătorul de bere... Leonardo DiCaprio a fost la un pas de a nu primi rolul în filmul „Titanic”. Ce dezvăluiri a făcut regizorul James Camero...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x