Live acumObservator 06
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Un bătrân de 86 de ani amendat cu 870 de lei! Mergea pe bicicletă având 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat

Nea' Dorel în vârstă de 68 de ani, gârbovit de bătrânețe este cunoscut în sat ca un om care caută prin gunoaie și se folosește de o biciletă amărâtă pentru a se deplasa. Într-o zi a avut șocul vieții când, mergând pe bicicletă, un polițist i-a pus etilotestul la gură și l-a amendat cu 870 de lei!

Nea' Dorel în vârstă de 68 de ani, gârbovit de bătrânețe este cunoscut în sat ca un om care caută prin gunoaie și se folosește de o bicicletă amărâtă pentru a se deplasa. Într-o zi a avut șocul vieții când, mergând pe bicicletă, un polițist i-a pus etilotestul la gură și l-a amendat cu 870 de lei!

În urmă cu câteva zile, într-o dimineață, în jur de ora 11.28, bătrânul se afla prin Radiu, mergea către Brodoc, iar pe drum l-a întâmpinat un echipaj de poliție. Bietul bătrânel a fost pus de către o doamnă agent de la Rutieră să sufle în etilotest, iar aparatul a indicat o valoare de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bătrânul le-a spus că băuse două beri, în drum spre casă, după o dimineață în care a scormonit prin gunoaie... I se aplică 6 puncte de amendă, la valoarea de 145 de lei punctul, în total 870 de lei unui om care trăia din nimic. Bătrânului i se cere cartea de ientitate, pe care nu o avea la el, motiv pentru care i s-a dat doar avertisment și 15 zile la dispoziție să plătească o amendă exorbitant de mare pentru o pensie amărâtă.

De nervi, bătrânelul și-a distrus bicicleta, acum, nemaiavând cu ce să meargă...

Poliția l-a amendat pe Dorel cu 6 puncte amendă, adică 870 de lei! După tristul incident, bătrânul a mers tremurând și cu lacrimi în ochi la Judecătoria din Vaslui pentru a ”îndrepta o nedreptate”, după cum spunea chiar bătrânul.

Un avocat din Vaslui s-a oferit să îl reprezinte în instanță pe bătrânel în mod gratuit. Mai mult, avocatul consideră că a fost exces de zel din partea Poliției Române din Vaslui, chiar dacă agentul este acoperit de lege!

“Am experiență de 20 de ani în avocatură și nu am crezut că voi vedea așa ceva în viața mea! Să-i dai 870 de lei amendă unui om necăjit, pentru o bere? Unui șofer, la asemenea alcoolemie, îi luai permisul și îi dădeai 2-4 puncte amendă. Însă unui om amărât, pe o bicicletă, care caută prin gunoaie, îi dai 6 puncte, mai mult decât are amendă”

Recomandari