Căutare Live

Un cunoscut specialist din Banca Națională a explicat pe înțelesul tuturor cum poți să obții un credit chiar dacă ai venituri mici

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a Românie a făcut de curând o declarație oficială cu privire la soluționarea problemelor acordării creditelor mici. Acesta vine cu o soluție foarte practică, folosită în toată lumea!

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a Românie a făcut de curând o declarație oficială cu privire la soluționarea problemelor acordării creditelor mici. Acesta vine cu o soluție foarte practică, folosită în toată lumea!

Banca Națională a făcut recent niște schimbări prin care a plafonat gradul de îndatorare al populației. De acum înainte, persoanele fizice vor putea lua credite în lei, atâta timp cât suma nu va depăși 40% din veniturile lunare.

În prezent, unele bănci ajung și la un grad de îndatorare de 70 % ceea ce poate afecta în mod direct economia țării.

În acest context, Adrian Vasilescu, consilier strategic la BNR, a explicat că există soluţii şi pentru românii săraci, iar aceste soluţii, deşi par cinice, sunt aplicate deja în alte ţări. Evoluţia tehnologică şi schimbările de pradigmă de pe piaţa muncii pot permite celor care nu au acces la finanţări bancare să acceseze împrumuturi.

“ Soluţia (n.r. pentru a lua un credit), din păcate, este cinică. Dar eu nu pot fi cinic şi niciun analist cu mintea întreagă nu poate să fie cinic. Dar nu putem să nu vedem că există o corelaţie între posibilitatea de a fi ales pentru un credit şi şansele tale de a plăti conform contractului creditul pe care l-ai angajat. Și atunci soluţia e una singură: să tragă cine vrea un credit pentru salarii mai mari, pentru mai multe posturi. În viaţa occidentală, acest fapt este la ordinea zilei. Oamenii îşi iau câte 2-3 servicii.”, a spus Vasilescu.

Potrivit acestuia, o astfel de abordare a devenit normală nu numai în ţările occidentale ci în întreaga lume.

“Cineva m-a întrebat , când am mai spus asta:. .. dar eşti nebun… păi trei servicii înseamnă 24 de ore. Se duce şi timpul liber şi somnul. Dar suntem într-o nouă etapă. În momentul de faţă, în India, sunt zeci de mii de tineri, dacă nu sute de mii, care într-un sătuc din India, lucrează acasă la un calculator pentru mari firme americane. Foarte multe din aceste servicii le poţi face acasă dacă ai un calculator şi un creier care să te ajute să obţii un angajament cu o mare firmă. Eu cunosc personal o tânără absolventă, româncă, care a terminat o facultate în Marea Britanie, şi lucrează la Luxemburg şi e angajată în 5 proiecte. Și le face pe toate de acasă”, a precizat consilierul BNR, la evenimentul EU-COFILE organizat, la Sinaia, de BNR şi Alpha Bank.

Sursa: Capital

Lovitură șoc pentru șoferii cu aceste probleme de sănătate. Ministerul Sănătății a luat decizia... Accident la peste 400 km/h din cauza unei defecțiuni tehnice! În ce stare se află șoferul...
Parteneri
Cum să-ți alegi parfumul în funcție de zodie. Află ce preferințe are fiecare nativ
Catine.ro
Ultimele știri
x