Căutare Live

Un medic român descrie situația dezastruoasă din Italia: ”Suntem în război. Mi-e frică, mi-e cu adevărat frică. E un coșmar și mi-am scris testamentul”

Silviu Andrei, renumitul DJ care a lucrat la Xtra Night Show, a făcut publică povestea unui medic român care lucrează în Italia, în prima linie în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus. 

Un medic român descrie situația dezastruoasă din Italia: ”Suntem în război. Mi-e frică, mi-e cu adevărat frică. E un coșmar și mi-am scris testamentul”

Italia a depășit deja 10.000 de decese din cauza coronavirusului, iar situația continuă să fie dramatică. Carmen, una dintre rudele lui Silviu Andrei, are grijă de pacienții infectați cu noul coronavirus și a oferit detalii sfâșietoare despre drama pe care o trăiesc italienii.

”Ea este Carmen. E cumătra mea pentru că eu i-am botezat superba fetiță, Iris, dar mult mai important peste acest grad de rudenie e prietenia dintre noi de peste 25 de ani. Ea și Cristi, sotul ei și prietenul meu drag, locuiesc în Alba, Italia. Carmen a studiat medicina în Italia și acum luptă pe frontul COVID-19 umăr la umăr cu medicii italieni în cea mai cruntă provocare din timpul vieții noastre, în Spitalul din Alba, provincia Cuneo,ASL CN2”, își începe relatarea Silviu Andrei. Acesta continuă și dezvăluie un dialog cu ruda sa: „Astăzi, Carmen, mi-a scris pe WhatsApp un mesaj care m-a dărâmat și mi-a smuls un val de lacrimi. Îl redau integral ca să înțelegeți amplitudinea pandemiei prin ochii cuiva care a ales să lupte! pentru oameni în linia întâi”.

ALERTĂ! Un nou deces în România. Numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului a ajuns la 38

Ba mai mult, ea i-a trimis fotografii lui Silviu Andrei și i-a dezvăluit că și-a scris testamentul, dar și alte detalii despre ce se întâmplă în spitalul în care lucrează.

«Sunt eu Silviule, acestea sunt fotografii de pe un câmp de luptă. Combat în fiecare zi, pentru cel puțin 12 ore cu un dușman necunoscut. Suntem în război…”

”Aseară, în tura de noapte, alți trei erau grav… Nu știu ce să mai cred. Mi-e frică, mi-e frică cu adevărat. Când ajung acasă încerc să mă izolez. Nu mai dorm în aceeași camera cu Cristi și asta mă doare. Căci am nevoie de suport, de îmbrățișări. Nu o îmbrățișez pe Iris, dezinfectez încontinuu tot!”

E un coșmar, chiar și atunci când va fi terminat, vor rămâne în mine multe găuri, spații moarte de durere! Oricum mi-am scris testamentul… Important e ca Iris să nu rămână singură. Nu glumesc. Dar poate, un sistem genetic și imunitar valid și robust mă pot salva”

Silviule, nu subevalua situația. Rămâi în casă, evită contactele la mai puțin de 2-3 metri distanță, pune-ți masca când ieși, mănâncă regulat și sănătos… Consuma multe citrice și evită alcoolul…”, i-a transmis ea celebrului DJ.

Coronavirus în Italia, cifre oficiale

Italia are în prezent peste 10.000 de decese și numără mai mult de 90.000 de cazuri de contaminare cu virusul SARS-CoV-2, după ce în ultimele 24 de ore au mai murit 889 de oameni și s-au înregistrat încă 5.974 de noi îmbolnăviri, potrivit bilanțului comunicat de autoritățile italiene sâmbătă seara.

Este un bilanț ușor ameliorat față de cel comunicat cu o zi înainte, care a produs un adevărat șoc, cu peste 900 de morți înregistrați într-o singură zi, dar cifrele sunt totuși destul de apropiate. Mai grav este că în continuare crește numărul persoanelor aflate în stare critică: sunt 3.856.

Alexandru Rafila, scenariu sumbru pentru România: ”Vom trece de 1.000 de cazuri de coronavirus pe zi!” Când se va întâmpla acest lucru

Citește și
colaj de imagini cu un barbat care sta intins in pat
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
Și-a donat rinichiul soacrei și nu i-a venit să creadă ce a făcut iubita lui o lună mai târziu. Nu se aștepta la acest gest
colaj de fotografii cu anamaria vartolomei, denumita cea mai buna actrita in Franta
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
Anamaria Vartolomei, tânăra de origine română, desemnată „Cea mai bună actriță” în Franța. Ce film i-a cucerit pe francezi
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

Vineri, fuseseră anunțate 5.909 persoane pozitive la coronavirus, în 24 de ore, iar numărul persoanelor aflate în stare critică, la terapie intensivă, era de 3.732.


HA-HA! Mihai Bendeac a dat primul DA de încurajare la iUmor: ”A fost ca la serbare!” Ce moment au pregătit Ionela Nădășa... Raport ASF: Societatea de asigurare cu cel mai mare număr de petiţii înregistrate în anul 2019 este Euroins România Asig...
Parteneri
Obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Ce recomandă specialiștii
Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în viața ta, specialiștii îți vin în ajutor cu o listă de obiceiuri pe care să le adopți dimineața. Aceste gesturi mărunte vor avea un impact semnificativ asupra rutinei tale de zi cu zi.
Catine.ro
Ultimele știri