Antena Căutare

Veste bună pentru toți românii! Un medicament demult dispărut, revine din nou în farmacii

Pe piață va reintra un medicament care a dispărut de ani buni din farmaciile românești și care a fost mult căutat de toată lumea. Mulţi pacienţi care aveau nevoie de acest medicament şi-l procurau până acum de peste graniţă, din Basarabia, la preţuri mai mici, însă fără ca medicamentul să fie verificat şi autorizat pe piaţa din România, potrivit Capital.

Veste bună pentru toți românii! Un medicament demult dispărut, revine din nou în farmacii
Un medicament demult dispărut, revine din nou în farmacii

Fabrica de Antibiotice Iaşi a relansat producţia de Moldamin. Deținătorul autorizației de punere pe piață informează că este disponibil în farmacii acest produs.

Moldamin face parte din grupul de medicamente denumite antibiotice beta lactamice, peniciline sensibile la betalactamază. Acesta este indicat la adulţi, adolescenţi şi copii pentru tratamentul şi profilaxia infecţiilor determinate de germeni sensibili la peniciline.

Medicamentul acţionează împotriva unor germeni sensibili la penicilină care determină infecţii localizate la nivelul aparatului respirator superior, erizipel, sifilis sau alte treponematoze (de exemplu: framboesia, pinta).


Moldamin este utilizat pentru profilaxia infecţiei streptococice, a complicațiilor acestora (reumatism articular acut şi manifestările acestuia: coreea, cardita, endocardita, glomerulonefrita) şi a erizipelului.

Medicamentul se eliberează pe bază de prescripție medicală.

Accident teribil în Buzău: Patru victime, printre care o fetiță de doi ani cu grave traumatisme cerebrale au ajuns în st... Diplomat francez, lovit de o mașină în București. Bărbatul se afla pe trotinetă în momentul impactului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x