Antena Căutare

Veste îngrijorătoare: Una din cinci specii, pe cale de dispariție!

Veste ingrijoratoare pentru englezi. Un studiu efectuat de The Mammal Society si  Natural England a identificat 12 specii de animale salbatice de pe teritoriul insulei care sunt in pericol de disparitie.

Veste îngrijorătoare: Una din cinci specii, pe cale de dispariție!
Specii pe cale de disparitie | pexels.com

Veste îngrijorătoare pentru englezi. Un studiu efectuat de The Mammal Society și Natural England a identificat 12 specii de animale sălbatice de pe teritoriul insulei care sunt în pericol de dispariție.

Specii în pericol

Rezultatul studiului a fost sintetizat în ceea ce certătorii numesc „lista roșie” a animalelor sălbatice de pe teritoriul regatului a căror existență este în pericol. Printre ele se numără: veverița roșie, pisica sălbatică, precum și liliacul urecheat gri - o specie întâlnită și în România.

Cei de la The Mammal Society avertizează că schimbările climatice, distrugerea habitatelor naturale, utilizarea pesticidelor și bolile sunt cauzele care au dus la situația actuală, în care aproape o specie din cinci este pe cale de dispariție. Se pare că populațiile de arici au scăzut cu 70% în ultimii 20 de ani.

Există și vești bune

Simpaticele vidre, jderii de copac, dihorii și bursucii s-au adaptat condițiilor dificile, numărul indivizilor din aceste specii crescând semnificativ.

Profesorul Fiona Mathews, președintele Mammal Society a afirmat că acest studiu a venit după 20 de ani în care nu s-a mai făcut vreo cercetare în domeniu: „Este evident că trăim într-o țară aflată într-o perioadă de schimbări rapide - se construiesc case, drumuri, căi ferate; agricultura se schimbă - așa că devine foarte important să avem informații actualizate pentru a ști cum să procedăm mai bine pentru conservarea bogăției naturale a țării noastre.”

Tragedie de nedescris! O fetiță de 12 ani și părinții ei, găsiți morți în propria locuință! Care este cauza decesului... Șoferilor, sunteți sănătoși tun? Medicul ar putea suspenda permisul de conducere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x