Vremea în România. Unde mai găsești zăpadă, la munte, de Florii și de Paște 2019

 

Vremea în România. De Florii și de Paștele catolic, cei dornici să se mai bucure de ultima zăpadă din an pot merge la munte, unde stratul de zăpadă are încă o grosime destul de consistentă. Iată zonele cu zăpadă de Florii și de Paște 2019

Vremea în România de Florii 2019: În duminica Floriilor va fi destul de rece în aproape jumătate de ţară, cu temperaturi normale însă în vest , sud vest şi centru. În schimb.va ploua toată ziua aproape, în nordul şi nord estul ţării şi pe arii mai restrânse în rest. Seara va fi ceva mai rău, precipitaţiile se vor extinde, astfel că norii vor acoperi cam întreaga ţară. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 23 de grade iar cel mai frig va fi în estul Transilvaniei, unde minimele pot cobori chiar şi la 3 grade celsius.

Vremea de Paște 2019: În săptămâna 22.04.2019 – 29.04.2019 - valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval în regiunile sud-estice, dar și ușor mai ridicate în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile montane.

Vremea în România de Florii 2019. Grosimea stratului de zăpadă în România

Vremea în România de Florii 2019 este încă foarte rece în zonele de munte. Pe vârfurile montane din țară se înregistrează diferite straturi de zăpadă, după cum urmează:

-Stâna de Vale, Vlădeasa – 10 cm stratul de zăpadă

-Călimani – 56 cm stratul de zăpadă

- Sinaia cota 2000 - 2 cm sratul de zăpadă

-Ceahlău – 37 cm stratul de zăpadă

Citește și: Vremea de Paște orotodox 2019 și de Florii. Ce anunță prognoza meteo aprilie 2019

-Întorsura Buzăului – 70 cm stratul de zăpadă

-Bâlea Lac – 190 cm stratul de zăpadă

Citește și: Prognoza meteo pe o lună. Temperaturi mari! Cum va fi vremea 22 aprilie-20 mai

-Vârful Omu– 126 cm stratul de zăpadă

-Penteleu – 5 cm stratul de zăpadă

Citește și: Cum va fi vremea de Florii în București, la munte și în țarăfacebook whatsapp twitter pinterest