Antena Căutare

Alertă în toată țara! Autoritățile se pregătesc pentru ce e mai rău. 11.000 de pompieri și jandarmi sunt gata să intervină!

Orele care urmează sunt critice pentru cei care se ocupă cu menținerea ordinii și cu intrevențiile de urgență., în caz de calamitate. Mai mult, alarma va dura pentru următoarele câteva zile, timp în care românii se vor confrunta cu fenomene meteo extreme.

Orele care urmează sunt critice pentru cei care se ocupă cu menținerea ordinii și cu intrevențiile de urgență., în caz de calamitate. Mai mult, alarma va dura pentru următoarele câteva zile, timp în care românii se vor confrunta cu fenomene meteo extreme.

Ninsoare astăzi şi mâine, viscol de mâine seară şi apoi ger cumplit. Asta ne aşteaptă în România şi mai ales în zonele de sud şi sud-est, inclusiv Bucureşti.

Acesta este motivul pentru care peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei, după cum informează Agerpres.

"La nivelul judeţelor vizate de atenţionarea meteo au fost suplimentate efectivele Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă astfel încât acţiunile acestora pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo să se poată realiza în cel mai scurt timp. Peste 11.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei în situaţia apariţiei unor situaţii de urgenţă provocate de vremea severă", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, conducerea MAI le-a cerut prefecţilor să ia măsuri pentru punerea în aplicare a planurilor de acţiune pentru sezonul rece şi să asigure că sunt pregătite mijloacele de intervenţie şi că există suficiente stocuri de materiale antiderapante şi de carburanţi.

Monica Dajbog a precizat că au fost pre-alertate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, pentru luarea tuturor măsurilor de protejare a populaţiei şi pentru asigurarea funcţionării la parametri normali a sistemelor de utilităţi publice.

"O atenţie deosebită va fi acordată persoanelor care necesită asistenţă medicală permanentă - cum sunt bolnavii care au nevoie de dializă şi gravidele -, iar unde este cazul acestea vor fi transportate preventiv în unităţi spitaliceşti", a spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Totodată, Dajbog a arătat că, pentru perioada cu temperaturi scăzute, autorităţile locale vor lua măsuri de asigurare a unor spaţii de cazare pentru persoanele surprinse de vremea severă.

Ger de crapă pietrele în toată țara! Temperaturi de -12 grade Celsius. Cât crește stratul de zăpadă... ANM a actualizat prognoza meteo pentru București! Ce ne așteaptă după viscolul puternic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x