Antena Căutare

2019, anul în care Europa trăiește cel mai mare coșmar meteorologic! Anunțul care ne dă fiori

O parte de Românie e răscolită de vijelii, în alta canicula dă termometrele peste cap. E tabloul verii extreme care ar putea face din 2019 cel mai fierbinte an din istorie.

O parte de Românie e răscolită de vijelii, în alta canicula dă termometrele peste cap. E tabloul verii extreme care ar putea face din 2019 cel mai fierbinte an din istorie. Oamenii au partea lor de vină pentru valul neobişnuit de caniculă care a lovit Europa, spun oamenii de ştiinţă, într-un studiu recent. Poluarea a crescut cu câteva grade temperaturile verii şi a alimentat fenomenele extreme. De acum înainte, trebuie să fim pregătiţi pentru valuri epuizante de căldură.

2019 - cel mai călduros din istorie. Iar perioada ultimilor cinci ani - cea mai fierbinte înregistrată vreodată. Sunt cele două recorduri pe care omenirea e pe cale să le atingă, avertizează oamenii de ştiinţă din mai multe ţări, într-un raport alarmant.

Cercetătorii spun că ne-au adus aici schimbările climatice influenţate de om, prin poluare. Aceasta a crescut temperaturile şi a provocat furtuni, secetă sau inundaţii. Încălzirea pe continent a fost infuenţată şi de slăbirea circulaţiei curenţilor de aer la altitudini mari, deasupra Europei.

Faţă de acum o sută de ani, temperaturile înregistrate în timpul perioadelor recente de caniculă sunt cu patru grade mai mari. Violenţa fenomenelor extreme este alimentată şi de vaporii de apă care ajung în atmosferă odată cu încălzirea mărilor şi oceanelor. Valurile de căldură vor deveni epuizante şi ne vor prelungi verile.

Cod portocaliu și cod galben de inundații, grindină și furtuni, în următoarele ore! Unde vor lovi vijeliile... Vremea 4 iulie 2019. Furtuni violente și grindină în aproape toată țara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x