Live acumiUmor (r)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

22 decembrie 2019, cea mai călduroasă zi de iarnă din ultimii 60 de ani. Află dacă vom avea sau nu zăpadă de Crăciun și de Anul Nou

22 decembrie 2019 intră în istorie ca cea mai călduroasă zi de iarnă din ultimii 60 de ani. Au fost 20 de grade în Călăraşi, Cernavodă şi Feteşti. Am aflat de la meteorologi şi cum va fi de Crăciun. Vremea s-a schimbat atât de mult, încă trebuie să ne obişnuim ca sărbătorile de iarnă să fie fără zăpadă. Anotimpurile s-au decalat. Cel mai probabil, nici de Revelion nu va ninge.

Solstiţiul de iarnă - sau debutul iernii astronomice - ne-a surprins cu soare şi temperaturi de primăvară, atât la malul mării, cât şi la munte. Au fost 19 grade azi la Constanţa. Un pescar venit din Prahova a făcut şi o baie.

opiii au uitat de sănii şi au ieşit pe nisip să ridice castele.

Un aer tropical a adus recorduri de temperatură. La Cernavodă, Călăraşi şi Feteşti au fost 20 de grade, cele mai mari temperaturi înregistrate pe 22 decembrie, în ultimii 60 de ani.

În multe zone din ţară, temperaturile au fost şi cu 15-18 grade, peste normalul perioadei. Au fost 17 grade la Bucureşti şi Botoşani, 16 grade la Oradea şi 15 la Timişoara.

Din această seară, până în ajunul Crăciunului, un ciclon mediteranean va aduce ploi, în special în Maramureş, Transilvania, Moldova şi Crişana. La munte, va ninge viscolit, iar o masă de aer mai rece intră în ţară din nord.

Estimările meteorologilor arată că, de Crăciun, temperaturile rămân ridicate pentru această perioadă. Maximele vor atinge 10 grade în vestul şi în sudul ţării, în timp ce în Maramureş şi în nordul Moldovei vor fi 4-5 grade şi lapoviţă. La malul mării va ploua şi vor fi 9 grade, iar în Bucureşti vor fi cel mult 10 grade şi nori. Vor avea parte de iarnă autentică doar cei care merg la munte.

Maximele vor fi cuprinse între minus 4 şi 5 grade, aproape de cele normale pentru decembrie. Sunt posibile ninsori la munte, în Transilvania şi în nordul Moldovei. Luna decembrie a acestui an are toate şansele să fie printre cele mai călduroase din istorie.

Recomandari