Antena Căutare

Alertă ANM! Cod Galben de descărcări electrice și vreme rea în București. Ploi în mai multe regiuni din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare nowcasting de furtună în București pentru duminică și o avertizare de vreme rea și inundații în mai multe localități din țară.

Alertă ANM! Cod Galben de descărcări electrice și vreme rea în București. Ploi în mai multe regiuni din țară
Prognoza Meteo | shutterstock

Se vor înregistra averse ce vor cumula 15...20 litri pe metru pătrat, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Vremea continuă să fie instabilă în cea mai mare parte a ţării. În Capitală este valabil un cod galben de ploi cu descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului De asemenea, se vor acumula până la 15, chiar 20 l/mp.

La noapte, cerul va fi variabil, cu unele înnorări la începutul nopţii, când vor mai fi averse slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 10...12 grade. Spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

„În Capitală este posibil să vorbim despre instabilitate atmosferică accentuată. Dacă ieri am înregistrat 27 de grade Celsius, astăzi nu înregistrăm decât 21 de grade în București. Cel mai cald este în Moldova, 24 de grade la Iași”, a spus Elena Mateescu la Digi24.

Pericol de inundații în mai multe județe din țară

O altă avertizare meteo a fost emisă pentru mai multe localități din județul Argeș. Până la ora 18.00 se vor înregistra averse ce vor cumula 25-30 l/mp, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Citește și: Prognoza Meteo, 16 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Sunt vizate localitățile Pitești, Curtea de Argeș, Mioveni, Costești, Ștefănești, Bascov, Poiana Lacului, Buzoești, Băiculești, Pietroșani, Coșești, Vedea, Bradu, Mușătești, Mălureni, Mărăcineni, Stolnici, Merișani, Moșoaia, Lunca Corbului, Albota, Budeasa, Dârmănești, Micești, Tigveni, Cocu, Valea Danului, Uda, Ciofrângeni, Băbana, Valea Iașului, Cepari, Cuca, Cotmeana, Morărești, Săpata, Drăganu, Poienarii de Argeș.

De altfel, vremea este instablă în aproape toată țara. Au fost azi emise avertizări nowcasting de ploi și vând în mai multe județe și este pericol de inundații.

Cum va fi vremea la munte

La munte se mai răcoreşte şi prindem tot vreme instabilă. În timpul zilei norii se înmulţesc şi vin averse zgomotoase, însoţite de intensificări ale vântului. Vor fi şi condiţii de grindină şi se pot acumula peste 20 de litri de apă pe metru pătrat.

Citește și: Vremea pentru două săptămâni. ANM anunță temperaturi de până la 26 de grade Celsius și o răcire bruscă. Unde va fi cel mai cald

Cum va fi vremea la mare

Pe litoral temperaturile vor fi de cuprinse ăntre 15-16 grade Celsius. Ploile vor fi excedentare, însoțite de descărcări electrice. Apa mării va avea aproximativ 15,1 – 15,5 grade. Cerul va fi senin în cea mai mare parte a weekendului. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 - 20 de grade Celsius, iar minimele între 6-10 grade Celisus. Vântul va sufla slab și moderat.

Prognoza Meteo, 16 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă ANM! Cod galben de vânt puternic în toată țara. Până când este valabilă avertizarea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x