Antena Căutare

Alertă ANM! Cod galben și portocaliu de caniculă. Ce zone sunt afectate și până când este valabilă avertizarea

Acest început de săptămână vine cu două avertizări meteo: un cod galben de disconfort termic accentuat și caniculă, dar și un cod portocaliu de caniculă, disconfort termic accentuat și val de căldură persistent.

Un termimetru, un pahar cu apă și o fată cu mască
Acest început de săptămână vine cu două avertizări meteo: un cod galben de disconfort termic accentuat și caniculă, dar și un cod portocaliu de caniculă, disconfort termic accentuat și val de căldură persistent. | Shutterstock

Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări meteo. Un cod galben de disconfirt termic accentuat și caniculă, valabil în intervalul 29 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00. Zonele afectate de codul galben sunt Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureșului și sudul Moldovei.

În acest interval vom avea parte de un disconfort termic accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală va atinge și local va depăși pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi foarte ridicate și canicula își va face simțită prezența din nou pe teritoriul României.

Citește și: Prognoza Meteo, 29 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

De asemenea, termometrele vor indica maxime ce se vor situa între 33 de grade Celsius și 36 grade Celsius, iar cele minime se vor încadra între 18 grade Celsius și 21 grade Celsius.

Ce zone vor fi afectate de codul portocaliu de caniculă

Meteorologii au emis și un cod portocaliu care aduce cu el un val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat. Avertizarea intră în vigoare de martți, 29 iunie, ora și este valabilă până miercuri, 30 iunie.

Zonele vizate de codul portocaliu sunt Crișana, Banat și sud-vestul Olteniei. Așadar, valul de căldură se va intensifica în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, iar disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Vremea se va menține extrem de călduroasă, chiar caniculară.

Se vor înregistra temperaturi maxime de 35 - 38 grade Celsius.

"Joi (1 iulie), în estul și sudul teritoriului disconfortul termic se va menține ridicat, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a țării și se va menține accentuată până la sfârșitul săptămânii.", conform meteoromania.ro.

Cod galben de instabilitate atmosferică

În decursul zilei de astăzi, 29 iunie 2021, Administrația Națională de Meteorologie a anunțat și un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Zonele afectate sunt Carapții Orietali, estul Carapaților Meridionali, cea mai mare parte a Moldovei, nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei.

Instabilitatea atmosferică va fi însoțită de ploi cu caracter torențial, descărcări electrice și izolat grindină, dar și vijelii. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local 20...40 l/mp.

"Manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi pe alocuri și în restul teritoriului.", au mai spus meteorologii.

Prognoza meteo 29 iunie 2021 în principalele orașe din țară

Baia Mare - 32 grade

Oradea – 36 grade

Suceava – 28 grade

Cluj Napoca – 31 grade

Miercurea Ciuc – 28 grade

Iași – 31 grade

Timișoara – 38 grade

Sibiu – 32 grade

Brașov – 30 grade

Galați – 30 grade

Craiova – 35 grade

București – 33 grade

Constanța – 27 grade

Alertă meteo! Cod galben de ploi și caniculă. În ce zone va fi cel mai cald și în ce regiuni sunt așteptate vijelii... Alertă meteo de cod portocaliu! Ce zone sunt vizate de vijelii puternice, grindină și ploi abundente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x