Antena Căutare

Alertă ANM! Cod portocaliu de ninsori abundente până sâmbătă și vreme deosebit de rea în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe coduri galbene de vreme rea până sâmbătă și un Cod portocaliu de ninsori abundente. Care sunt zonele afectate.

Prognoza meteo
Cod portocaliu de ninsori abundente până sâmbătă și vreme deosebit de rea în mai multe județe din țară | shutterstock

Potrivit meteorologilor, codul portocaliu a intrat în vigoare de la ora 10:00, miercuri, până la ora 23:00. Zonele afectat de ninsoarea abundentă vor fi cele din Carpații Meridionali și de Curbură, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90 și110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

De miercuri de la ora 10:00, până joi la ora 06:00, se vor semnala ploi în zonele montane şi submontane, precum și în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania și se vor acumula cantități de precipitații de 15 și 25 l/mp și izolat 30 l/mp.

De asemenea, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-65 km/h, iar în zona de munte, la peste 1500 m altitudine, temporar va sufla tare, cu rafale de 70-90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

La munte va ninge, iar în Transilvania și în vestul și nordul Moldovei vor predomina ninsorile, astfel încât stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar în rest vor fi mai ales ploi, potrivit Digi24.

Pe intervale mai scurte de timp, intensificări ale vântului vor fi și în Banat, Crișana, sud-vestul Olteniei și nord-estul Munteniei, cu viteze în general de 50...60 km/h.

Cod Galben de vreme rea în mai multe zone din România

Vremea va înregistra din nou o răcire drastică, iar meteorologii anunță schimbări însemnate de precipitații, urmând ca temperaturile care se vor înregistra în perioada următoare să se situeze sub valorile normale pentru această perioadă, potrivit meteoromania.ro.

Intră în vigoare două coduri galbene de ploi și ninsori. Care sunt zonele afectate de schimbările meteo.

Județul Brăila, Județul Ialomiţa, Județul Buzău, Județul Călăraşi, Județul Doljși Județul Mehedinţi, cu localitățile aferente. Se vor semnala local și temporar, intensificări ale vântului cu viteze de 55-65 km/h și izolat peste 70 km/h

Vremea în Capitală. Meteorologii au anunțat o răcire semnificativă

Miercuri de la ora 10:00 până joi la ora 8:00, vremea va fi închisă și rece, iar pe parcursul zilei temporar va ploua și se vor acumula cantități de apă, în medie, de 5 și 7 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de 2 și 3 grade.Joi dimineață până vineri dimineață, vremea va fi în continuare închisă și rece pentru această dată. Îndeosebi din orele după-amiezii, temporar se vor semnala precipitații la început sub formă de ploaie, iar în cursul nopții mixte.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 0 și 2 grade.Vineri ora 8:00 - sâmbătă ora 10:00, vremea va fi rece pentru această dată.

Cerul va prezenta înnorări, iar în cursul zilei vor mai fi posibile precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 6 și 7 grade, iar cea minimă de -2 și 0 grade. La sfârşitul nopţii vor fi condiții de ceață.

Alertă Meteo! Cod portocaliu și cod galben de viscol, ploi și ninsori! Până când este valabilă avertizarea meteorologilo... Prognoza Meteo, 20 martie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x