Antena Căutare

Alertă ANM! Cod Portocaliu de viscol puternic și rafale de peste 100 - 120 km/h. Care sunt zonele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) emis, vineri, avertizări cod galben şi cod portocaliu de intensificări ale vântului și viscol, valabile până luni dimineaţă, în mai multe zone ale ţării.

imagine cu oameni acoperiți de fulgi de zapada Galerie
Alertă ANM! Cod Portocaliu de viscol puternic și rafale de peste 100 - 120 km/h. | shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, două avertizări Cod portocaliu de viscol puternic pentru altitudini mari, precum şi două atenţionări Cod galben de vânt, care vizează peste jumătate din ţară.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 17 februarie, ora 20:00 - 19 februarie, ora 20:00, va fi Cod portocaliu de viscol în zona de munte a judeţelor Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava, unde, la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar va ninge viscolit, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vizibilitatea va fi redusă, potrivit Agerpres.

Cod galben şi portocaliu de vânt puternic, până luni dimineaţă în mai multe zone ale ţării

În acelaşi timp, la altitudini de sub 1.700 de metri, temporar va ploua, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 40 - 50 l/mp şi, izolat, 60 - 70 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. De asemenea, în nordul, nord-vestul şi centrul ţării vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi pe alocuri se vor acumula peste 25 - 35 l/mp.

”În intervalul menţionat, la altitudini mai mari de 1700 m în Munţii Apuseni, Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100...120 km/h şi va fi viscol puternic”, a transmis ANM.

Cod portocaliu de vreme rea va fi valabil în perioada 18 februarie

Un al doilea Cod portocaliu de vreme rea va fi valabil în perioada 18 februarie, ora 8:00 - 19 februarie, ora 20:00. Astfel, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, în Munţii Apuseni, Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100 - 120 km/h, şi va fi viscol puternic.

Citește și: Vremea se încălzește brusc! Vor fi temperaturi de peste 20 de grade Celsius. Prognoza pentru următoarele patru săptămâni

”În nord-vestul, nordul, centrul şi local în sudul şi în extremitatea de sud-est a ţării, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55...65 km/h şi izolat 70 km/h”, au mai transmis meteorologii.

Conform prognozei de specialitate, un Cod galben de intensificări ale vântului şi viscol va intra în vigoare în intervalul 17 februarie, ora 20:00 - 20 februarie, ora 10:00, când, la munte, la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări susţinute, cu rafale de peste 70 - 100 km/h. Totodată, va fi viscol şi vizibilitate scăzută.

Începând de sâmbătă dimineaţa şi până duminică, la ora 20:00, va fi în vigoare un alt Cod galben de intensificări ale vântului în nord-vestul, nordul, centrul şi local în sudul şi în extremitatea de sud-est a ţării, unde temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 55 - 65 km/h, izolat, 70 km/h.

Citește și: Alertă ANM! Cod galben de vreme rea în 20 de județe. Ce zone sunt vizate de avertizarea meteorologilor

Vezi cum va fi vremea azi pe observatornews.ro

Prognoza meteo 20 februarie 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cod galben și portocaliu de vânt puternic. Care sunt zonele afectate și cât este valabilă avertizarea meteorologilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x