Antena Căutare

Alertă ANM! Meteorologii anunță cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Ce zone sunt afectate

Nouă judeţe din vestul şi sud-vestul ţării se află sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, până duminică dimineaţă.

Alertă ANM! Meteorologii anunță cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Ce zone sunt afectate
Alertă ANM! Meteorologii anunță cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. Ce zone sunt afectate | Shutterstock

”În Banat, sudul Crişanei, apoi în Oltenia instabilitatea atmosferică se va accentua şi se va manifesta prin perioade cu intensificări ale vântului şi vijelii (viteze la rafală de peste 55...75 km/h), descărcări electrice, averse torenţiale şi izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp”, transmit meteorologii.

Alertă Meteo! Cod Galben de instabilitatea atmosferică. Ce zone vor fi afectate

Avertizarea este valabilă de sâmbătă, de la ora 15:00, până duminică, la ora 3:00. De asemenea, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi local şi pe parcursul zilei de duminică.

În Banat, sudul Crișanei, apoi în Oltenia instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin perioade cu intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de peste 55...75 km/h), descărcări electrice, averse torenţiale și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp.

Prognoza meteo 25 iunie 2022. Cum e vremea în România

Pentru azi, meteorologii anunță că prognoza meteo ANM indică o vreme extrem de călduroasă, cu temperaturi ridicate în cea mai mare parte a țării.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai accentuate în a doua parte a zilei și la începutul nopții. Local se vor semnala averse sub formă de ploaie, în special în sud-vestul țării. Ploile vor fi însoțite de descărcări electrice, pe alocuri grindină și intensificări ale vântului.

Vântul va sufla slab, spre moderat, cu intensificări doar pe perioada ploilor și în sud-estul țării. Temperaturile maxime de azi se încadrează între 33 și 25 grade, în timp ce minimele se încadrează într 10 și 20 grade, ba chiar mai scăzute în depresiuni.

În București azi prognoza meteo ANM anunță o vreme călduroasă, cu temperaturi ridicate. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și șanse slabe de averse sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab, spre moderat. Maxima zilei va atinge 31 grade, în timp ce minima va fi de 15 grade Celsius.

Prognoza meteo 26 iunie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 27 iunie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x