Antena Căutare

Alertă ANM! Risc de tornade în România. Ce zone sunt vizate de vremea severă. Vor fi ploi torențiale și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de ultimă oră joi, 18 iulie 2024. Vremea se schimbă radical în România după temperaturile ridicate din ultimele zile. În anumite zone ale țării există riscul de tornade.

Galerie
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de ultimă oră joi, 18 iulie 2024 | Shutterstock

România se află sub o alertă ANM de vreme severă. Meteorologii au anunțat ploi violente, vijelii, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină pentru mai multe zone ale țării în cursul zilei de joi, 18 iulie 2024.

După săptămâni la rând de temperaturi ridicate și caniculă, românii au parte de noi fenomene meteo extreme. Aproape toată țara se află sub cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, conform meteoromania.ro.

Unde se vor înregistra averse torențiale și grindină. Riscul de tornade este mare în România

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a informat pe toată lumea că România urmează să fie lovită de vreme severă până la finalul săptămânii. Riscul de tornade este mare în mai multe zone ale țării.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni! Prognoza meteo pentru 16 iulie-12 august. Vești importante pentru cei cu concedii

Condițiile meteo îngrijorătoare își vor face apariția începând de joi, 18 iulie 2024, în unele zone ale României urmând să se extindă treptat în toate regiunile. În majoritatea județelor, în special în centrul, sudul și sud-estul României, dar și în vest și nord-vest pe arii mai restrânse, se vor manifesta averse torențiale însoțite de descărcări electrice, grindină, vijelii și intensificări ale vântului. Rafalele vor depăși 70 km/h.

„În mare parte din țară, până la sfârșitul săptămânii, în toate județele, mai ales în centru, sud și sud-est, dar și pe arii mai restrânse în vest și nord-vest, vor fi manifestări de instabilitate, uneori chiar severe: averse torențiale, vijelii, vijelii puternice, la care vântul să depășească la rafală 70 km/h, de exemplu, grindină de mici și poate chiar de medii dimensiuni. Zonele în care acest lucru se va întâmpla pe arii mai extinse”, a dezvăluit meteorologul ANM Meda Andrei, conform realitatea.net.

Cod roșu de caniculă în România

Românii nu scapă nici de temperaturile ridicate. Meteorologii au emis un cod galben, portocaliu și roșu de caniculă pentru jumătate din țară. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra în Ilfov, București, Giurgiu, Brăila, Ialomița, Constanța, Tulcea, Călărași, Teleorman, Olt și Dolj.

„În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, municipiul București, Călărași, Ialomița, Brăila, Tulcea și Constanța valul de căldură va continua să fie intens. Se vor înregistra temperaturi maxime între 38 și 41 de grade, iar pe litoral vor fi de 34...37 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 22...24 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.”, se arată în anunțul făcut de ANM, conform surselor citate mai sus.

Citește și: Ce anunță meteorologii despre luna iulie 2024. De ce va fi o perioadă atipică - prognoza meteo pe săptămâni

De asemenea, codul portocaliu de vreme deosebit de caldă este valabil pentru Banat, nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sudul Moldovei. Aici valul de căldură va persista, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 - 38 de grade Celsius.

Vezi cum va fi vremea de mâine în secţiunea de pe observatornews.ro

Prognoza meteo 18 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 19 iulie 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x