Antena Căutare

Alertă ANM! Un nor de praf saharian ajunge în România duminică, luni și marți, dinspre nordul Africii

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) și Ministerul Mediului au anunțat avansul unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană dinspre nordul Africii, în perioada 6-9 februarie 2021.

Norul de praf saharian ajunge și în România, anunță Ministerul Mediului  și ANM
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă avansul unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană dinspre nordul Africii. | Facebook/Ministerul Mediului - România (jos), shutterstok (sus)

Norul de de praf saharian a ajunge și deasupra României. Acesta a colorat cerul în nuanțe de portocaliu în mai multe zone din Europa de Vest.

Potrivit postării, în această perioadă, în țările de la vest și sud-vest de România se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează să ajungă deasupra României va fi redusă, potrivit news.ro.

Citește și: Prognoza meteo 7 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Un nor de praf saharian dinspre nordul Africii va ajunge în România pe 7-8-9 februarie 2021

”În perioada 6 - 9 februarie, circulaţia aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul şi sudestul Europei, inclusiv deasupra României. În această perioadă, temporar în ţările de la vest şi sud-vest de ţara noastră, se semnalează precipitaţii, astfel încât concentraţia particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă”, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Citește și: Vremea pentru următoarele patru săptămâni. Ce au anunțat meteorologii pentru începutul lunii martie 2021

Depunerile de praf în ţara noastră vor putea fi observate în zonele şi intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte), iar la începutul săptămânii viitoare şi în restul ţării.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 - 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României.

În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării", a scris Ministerul Mediului pe Facebook.

Prognoza meteo 7 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 8 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x