Antena Căutare

Alertă de vortex polar în România! Meteorologii anunță cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani

Meteorologii din toată Europa au vești proaste, anuntând că va fi cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani. Și România se află printre țările care vor fi afectate, urmând să avem parte de ninsori abundente, ger și viscol.

Meteorologii din toată Europa au vești proaste, anuntând că va fi cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani. Și România se află printre țările care vor fi afectate, urmând să avem parte de ninsori abundente, ger și viscol.

Meteorologii anunță că vom avea parte de o iarnă aspra din cauza vortexului polar. Vremea rea se va instala de la sfârșitul lunii noiembrie iar din decembrie, precipitațiile vor pune stăpânire pe întreaga țară, fiind așteptate lapoviță și ninsori. Temperaturile nocturne vor scădea sub pragul de îngheț.

Alertă de vortex polar în România! Meteorologii anunță cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani

„Faptul că în noiembrie este posibil să avem temperaturi negative nu este neobișnuit în ţara noastră. În mod obişnuit sunt lapoviţe şi ninsori, ceea ce prevestește venirea iernii în România.

Chiar daca per ansamblu lunile de iarna au avut în general un caracter blând pe temperaturi, asta nu înseamnă că iernile în Romania nu pot avea episoade de vreme severă pe viscol şi zapadă care să aducă şi ger cu valori sub -20 de grade, chiar și în zonele mai joase de relief.

Este prematur să spune dacă vom avea zăpadă de Crăciun. (…) Nu trebuie să excludem că iarna următoare poate să aducă și episoade de iarnă autentică, cu zăpezi abundente”, a explicat meteorologul Elena Mateescu, la Romania TV.

Vremea 23 octombrie 2019. În unele zone temperaturile coboară până la un grad Celsius... Vremea în weekend-ul 25 - 27 octombrie se va răci accentuat. Temperaturile ajung sub pragul înghețului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x