Alertă meteo! Caniculă, în România, până sâmbătă! Zonele în care temperaturile vor urca până la 37 de grade

O avertizare de caniculă a fost emisă, joi, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Aceasta va fi valabilă până sâmbătă.

Alertă meteo! Caniculă, în România, până sâmbătă! Zonele în care temperaturile vor urca până la 37 de grade

hepta.ro

Potrivit ANM, zonele vizate sunt regiunile sudice și estice, unde se vor înregistra temperaturi maxime de 34...37 de grade Celsius.

Meteorologii au mai avertizat că vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze la rafală, în general, de 40...50 km/h.

Îndeosebi vineri și sâmbătă, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a Munteniei și a Dobrogei și local în Moldova și Oltenia.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități și în Câmpia de Vest, mai ales pe parcursul zilei de sâmbătă.

Caniculă și în București

Meteorologii anunţă trei zile de caniculă şi pentru Bucureşti. Temperaturile vor fi între 35 şi 37 de grade, iar vineri şi sâmbătă indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Conform prognozei speciale emise joi pentru Capitală, pentru perioada joi ora 12:00 - sâmbătă ora 20:00, vremea va fi caniculară în orele amiezilor, iar vineri şi sâmbătă indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa între 35 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 19 şi 21 de grade.

Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul zilei de joi. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare în orele amiezilor şi al serilor, când la rafală se vor atinge viteze, în general de 45...50 km/h.

Ultimele știri