Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Animatie: Ferdinand

Alertă! Cod galben de ploi torențiale și vijelii prelungit, în România! Unde va ploua puternic, în următoarele zile

Atenționarea de Cod galben de ploi torențiale și vijelii a fost prelungită de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Alertă! Cod galben de ploi torențiale și vijelii prelungit, în România! Unde va ploua puternic, în următoarele zile

UPDATE. Avertizarea de Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă în întreaga ţară începând de vineri, 12 iunie, a fost prelungită de meteorologi, până luni dimineaţa.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în intervalul 12 iunie, ora 10.00 - 15 iunie, ora 10.00, cu precădere în regiunile estice, nordice şi centrale, precum şi în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi pe arii restrânse 40 - 60 l/mp.

ANM precizează că, în cursul săptămânii viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării şi, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, va actualiza avertizarea emisă vineri.

Potrivit ANM, până sâmbătă, ora 10:00, rămâne în vigoare o atenționare de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, pentru toată țara.

Instabilitate atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, ploi torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Cum va fi vremea, în următoarele patru săptămâni. Când se va putea merge la plajă, în România

Meteorologii au avertizat că până la jumătatea săptămânii viitoare, gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Prognoza meteo pentru București

Până sâmbătă dimineața, 13 iunie, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, în București. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil vijelii și grindină.

Cantitățile de apă ce se vor acumula îndeosebi în intervale scurte de timp, vor depăși 15...20 l/mp, în timp ce temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 și 28 degrade, iar cele minime între 16 și 18 grade.

Recomandari