Antena Căutare

Alertă meteo! Cod galben de vânt puternic și ploi. Care sunt zonele vizate de avertizarea meteorologilor

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului, alertă valabilă până pe 2 aprilie 2022. Totodată, meteorologii au anunțat că începând cu 2 aprilie vom avea parte de o scădere a temperaturilor.

Colaj cu umbrelă și ploaie
Cod galben de vânt puternic și ploi | Shutterstock

ANM a anunțat o avertizare cod galben în intervalul de valabilitate 31 martie, ora 18:00 - 2 aprilie, ora 21:00, fenomenele vizate fiind: cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului, potrivit meteoromania.ro.

De asemenea, meteorologii au emis și o informare de ploi, vânt și instabilitatea atmosferică, pentru întreaga țară.

Citește și: Prognoza meteo până pe 10 aprilie. Cum va fi vremea în a doua luna de primăvară, în România

Cod galben de ploi și vânt. Ce județe sunt vizate

„În intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50...70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp.Temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55...65 km/h și izolat peste 70...75”, au anunțat meteorologii.

Județele vizate de cod galben de ploi sunt: Alba, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Sibiu, Argeș, Mehedinți, Arad, Cluj, Gorj, Maramureș, Timiș, Bihor, Hunedoara, Mureș, Vâlcea, iar județele vizate de cod galben d eploi sunt: Ialomița, Brăila, Constanța, Tulcea și Călărași.

Informare meteorologică pentru toată țara: ploi, vânt și o răcire a temperaturii

Totodată, meteorologii au emis o informare meteorologică în intervalul 31 martie, ora 12:00 - 2 aprilie, ora 21:00 de ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică.

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20...40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h.
Vineri (1 aprilie) vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii”, au anunțat meteorologii.

Vremea se va răci treptat începând cu 2 aprilie, conform informării meteorologice.

„Începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat. Din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge”, au mai spus meteorologii.

„De sâmbătă o masă de aer mai rece va ajunge în nordul, vestul şi centru ţării, unde valorile termice vor coborî accentuat. Astfel că aspectul vremii va împărţi ţara între iarnă şi primăvară, cu lapoviţă şi ninsori în nordul Moldovei, Maramureş, zonele mai înalte din Transilvania dar şi la munte", a explicat Oscar Stnaciu, redactor meteo Observator.

Prognoza meteo 1 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 2 aprilie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x