Alertă meteo! Cod portocaliu de caniculă și vijelii. În ce zone termometrele vor indica până la 41 de grade Celsius

Meteorologii au emis două avertizări de caniculă și disconfort termic accentuat.

Meteorologii au emis mai multe avertizări meteo de caniculă și vijelii

Shutterstock

Pe data de 2 august meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabiltate atmosferică temporar accentuată.

„Valul de căldură va persista în regiunile sudice și estice, iar indicele temperaturăumezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 34 și 37 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, au anunțat meteorlogii.

Județele vizate de cod galben de caniculă sunt: Iași, Bacău, Vaslui, Mehedinți, Gorj, Vâlcea și estul Constsnței și al județului Tulcea.

Cod galben de vijelii

De asemenea, În intervalul de valabilitate: 02 august, ora 10:00 – 02 august, ora 22:00, meteorologii au emis și un cod galben de instabiltate atmosferică temporar accentuată

„În intervalul menționat, în Transilvania, nordul Munteniei și al Dobrogei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...30 l/mp”, au precizat meteorlogii.

Județele vizate de cod galben de vijelii sunt: Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Harghita, Brașov, Covasna, Buzău, Brăila, Tulcea și extremitățile nordice ale județelor: Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

Cod portocaliu de caniculă

De asemenea, meteorologii au emis pentru ziua de 2 august cod portocaliu de val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat, precizând că în sudul Munteniei mercurul din termometre va urca până la 41 de grade Celsius.

„Luni (2 august) în Muntenia, cea mai mare parte a Olteniei și a Dobrogei și în sudul Moldovei, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 37 şi 40 de grade, iar în sudul Munteniei se vor atinge 41 de grade”, au specificat meteorologii.

Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Dolj, Olt, Telorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Constanța și municipiul București sunt sub cod portocaliu de caniculă.

Cod portocaliu de vijelii

Citește și
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Kamara în două ipostaze diferite, alături de fiul său și fosta soție
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Liviu Vârciu și Anda Călin
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Mai multe articole

De asemenea, meteorologii anunță și un cod portocaliu de vijelii puternice, grindină, averse torențiale în intervalul de valabilitate: 02 august, ora 13:00 – 02 august, ora 22:00.

„În Moldova vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80...90 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină. Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp”, au precizat meteorologii.

Suceava, Botoșani, Neamț, Iași. Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, sunt sub cod portocaliu de vijelii.

Cod galben de discofort termic pentru următoarele zile

Pentru perioada 3, 4, 5 august, meteorologii anunță cod galben de disconfort termic ridicat

„Local în sudul și sud-estul țării, disconfortul termic se va menține ridicat și pe arii restrânse va fi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 36 de grade, iar minimele, în marea lor majoritate, nu vor coborî sub 20 de grade”, au precizat meteorologii.

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri