Antena Căutare

Alertă Meteo! Cod galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii în multe județe din țară pentru sâmbătă, 31 iulie 2021

Meteorologii au emis un nou cod galben și portocaliu de vreme rea pentru numeroase județe din țară, valabil pentru ziua de sâmbătă, 31 iulie 2021. Meteorologii anunță să ne așteptăm la averse ce vor avea inclusiv caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, vijelii și grindină.

imagine cu un termometru pe canicula (stanga) si un fulger pe timp de furtuna (dreapta)
Meteorologii au emis Cod galben și portocaliu pentru ziua de sâmbătă, 31 iulie 2021 | Antena 1

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vom avea parte de instabilitate atmosferică în mai multe județe ale țarii în ziua de sâmbătă, 31 iulie 2021. Potrivit meteorologilor, Codul galben de ploi torențiale și vijelii cuprinde Crişana, Maramureş, Transilvania, local în Oltenia, Muntenia, jumătatea sudică a Moldovei şi în zona montană, iar în judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi parţial în Vrancea, Braşov, Sibiu, Gorj şi Mehedinţi va fi Cod portocaliu de furtuni puternice.

Meteorologii anunță pentru sâmbătă, 31 iulie 2021, Cod galben și portocaliu pentru mai multe județe din țară

În cursul zilei de sâmbătă, 31 iulie 2021, specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au anunțat un Cod galben de caniculă valabil în cea mai mare parte a țării. Bucureștiul și alte opt județe se află sub Cod portocaliu din cauza discofortului termic extrem de ridicat, dar și al temperaturilor ce se vor situa între 37 și 40 de grade Celsius.

Citește și: Alertă ANM! Valul de căldură continuă şi la începutul lunii august. Cod galben şi cod portocaliu de caniculă, apoi furtuni

Începând cu ora 13:00, Codul galben de ploi torențiale și vijelii va fi valabil în Crişana, Maramureş, Transilvania, local în Oltenia, Muntenia, jumătatea sudică a Moldovei şi în zona montană, iar în judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi parţial în Vrancea, Braşov, Sibiu, Gorj şi Mehedinţi va fi Cod portocaliu de furtuni puternice. Avertizările sunt valabile până la ora 23:00 a zilei de sâmbătă. Specialiștii anunță vijelii, descărcări electrice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină în anumite regiuni.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Codul portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale vizează județele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi parţial în Vrancea, Braşov, Sibiu, Gorj şi Mehedinţi, informează cei de la news.ro.

"În zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în jumătatea nordică a Munteniei şi în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice şi grindină. Local vor fi averse torenţiale, iar cantităţile de apă vor depăşi 30...50 l/mp", mai atenţionează meteorologii.

Prognoza Meteo, 31 iulie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza Meteo, 1 august 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x