Antena Căutare

Alertă meteo cod roșu de vânt puternic în România! Anunțul făcut de autorități

E Alertă meteo cod roșu de vânt puternic în mai multe județe din România!

Alertă meteo cod roșu de vânt puternic în România! Anunțul făcut de autorități
Autoritatile din Prahova trag un semnal de alarma in urma prognozei meteo

E alertă meteo cod roșu de vânt puternic în mai multe județe din România, și anume: județele Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov Sibiu.

Alerta meteo de cod roșu de vânt este valabilă pentru zona de munte, la cota de peste 1800 de metri, până la ora 18:00. În aceste zone rafalele de vânt depășesc 140...150 km/h.

Mesajul autorităților din Prahova

Spre exemplu, autoritățile din Prahova au transmis un mesaj de vreme severă imediată. Potrivit ISU Prahova, mesajul ro alert a fost inițiat pentru localitățile Azuga, Bușteni, Maneciu, Sinaia și Valea Doftanei

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Prahova recomandă cetățenilor să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt.

De asemenea, cetățenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se adăpostească în locuințe sau în alte spații care le asigură protecția, să închidă ușile și ferestrele și să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Vremea 14 noiembrie 2019 în România

Mâine, cu toate că valorile termice scad în toată România, vremea se menține caldă pentru luna noiembrie. Ploile apar pe arii extinde și vor fi în general moderate cantitativ.

Vremea joi, 14 noiembrie, vine cu un cer mai mult noros care aduce ploi moderat cantitativ în sud-vest, în sud, în centru și la munte, iar în celelalte zone vor fi ploi locale, în general slabe. În zonele montane sunt așteptate intensificări ale vântului . Izolat vor fi condiții de ceață.

Prognoza meteo anunță temperaturi maxime între 12 și 20 de grade și minime între 6 și 14 grade. Află prognoza meteo detaaliată a zilei de joi AICI!

Citește și:

Vine o iarnă de coşmar! Meteorologii anunță ger cumplit în ianuarie și februarie 2020​

sursa foto: ziarul incomod.ro

Vine o iarnă de coşmar! Meteorologii anunță ger cumplit în ianuarie și februarie 2020... Alertă meteo: Cod Roșu! S-a emis mesaj RO-ALERT pentru aceste județe....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x