Antena Căutare

Alertă meteo! Este Cod galben și portocaliu în numeroase județe ale țării! Ce temperaturi se vor înregistra

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod galben și una de Cod portocaliu. Descoperă ce zone sunt vizate și la ce ar trebui să ne așteptăm.

Galerie
Descoperă unde sunt valabile alertele meteo și cum va fi vremea sâmbătă, 3 august 2024 | sursa foto: Shutterstock

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că în multe zone din țară vor fi în vigoare alerte meteo de Cod galben sau Cod portocaliu, valabile pentru ziua de sâmbătă, 3 august 2024. Descoperă în rândurile de mai jos cum va fi vremea în acest weekend.

Alertă ANM! Cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat pentru mai multe zone din țară. Ce anunță prognoza meteo pentru sâmbătă, 3 august 2024

Sâmbătă, 3 august 2024, specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare meteo de Cod galben de caniculă și disconfort termic.

Astfel, în sud-vestul, centrul și nordul Munteniei, sudul și centrul Moldovei și în cea mai mare parte a Dobrogei, va fi caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade, iar minimele se vor situa în jurul a 20 de grade. Pe parcursul zilei de sâmbătă instabilitatea atmosferică va fi accentuată în sud-vestul, centrul și nordul țării, precum și la munte, iar seara și noaptea, în special în est și sud-est.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Prognoza meteo 4 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

De asemenea, tpt pentur ziua de sâmbătă, 3 august 2024, este în vigoare o avertizare meteo de Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic valabilă pentru județele Călărași, Ialomița, Brăila și partea continentală a județului Constanța.

În județele Călărași, Ialomița, Brăila și în partea continentală a județului Constanța va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

Cum va fi vremea în București sâmbătă, pe 3 august 2024. Ce anunță prognoza meteo

În București, vremea va fi în continuare caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, astfel disconfortul termic va fi ridicat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 36 de grade și cea minimă va fi de 18...20 de grade. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări spre seară și noaptea când probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va fi în creștere. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în a doua parte a zilei, în general cu viteze de 40...50 km/h, dar posibil de scurtă durată și cu aspect de vijelie în timpul ploilor.

Prognoza meteo 5 august 2024. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni! Prognoza meteo pentru 5 august-2 septembrie 2024. Vești utile pentru cei cu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x