Antena Căutare

Alertă meteo de maximă importanță! Ploi puternice și rafale de vânt de 140 km/oră, în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de vreme severă. Mai mjulte județe din țară vor fi lovite de ploi torențiale cu rafale de vânt de 100 de milometri pe oră.

Alertă meteo de maximă importanță! Ploi puternice și rafale de vânt de 140 km/oră, în mai multe județe din țară
Cod portocaliu de vânt și ploi, în mai multe județe din țară

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), de miercuri ora 8.00 până joi la ora 18.00 se anunţă ploi în sud-vestul ţării.

Din dimineaţa zilei de miercuri, 13 noiembrie, şi până în seara de joi, 14 noiembrie, în Munţii Banatului, în vestul Carpaţilor Meridionali şi în zona deluroasă a Olteniei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă de 25-30 l/mp şi izolat peste 40 l/mp.

De marţi, de la ora 16.00, şi până joi la ora 10, în zona de munte şi sudul Banatului vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze în general de 80-90 km/oră, iar pe creste, în special cele ale Carpaţilor Meridionali, temporar rafalele vor depăşi 100 km/oră.

În zonele mai joase de relief din judeţul Caraş-Severin vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60-65 km/oră. ANM anunţă intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 45-55 km/oră, potrivit Mediafax.

COD PORTOCALIU DE VÂNT

Marți, ANM a emis în cursul zilei de marți mai multe avertizări de vânt puternic, valabile în următoarele ore. În zona de munte din trei judeţe este cod portocaliu, cu rafale de 140 km/oră.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, marţi de la ora 12:00 până la ora 18:00, în zona de munte a judeţelor Argeş, Prahova şi Dâmboviţa este cod portocaliu, cu vânt ce suflă cu viteze de 120-140 km/oră. Cod galben de vânt puternic este în zona de munte a judeţelor Maramureş, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Sibiu, Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj şi Vâlcea, până la ora 16.00, unde se anunţă rafale de 90-110 km/oră.

Cod galben de vânt puternic, în zonele de munte şi în sudul Banatului, până joi dimineaţă; de miercuri, în întreaga ţară... Se strică vremea! Cod portocaliu de vânt puternic, în mai multe județe din țară. Zonele în care vântul va bate cu 140 km...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x