Live acumObservator 19
Prime Time 20:00Sacrificiul

Se anunță furtuni violente în România, după caniculă! Zonele în care s-ar putea produce, în următoarele zile

După canicula ce va mai persista, la începutul săptămânii, în unele zone ale țării, sunt posibile furtuni violente, au anunțat meteorologii. 

După canicula ce va mai persista, la începutul săptămânii, în unele zone ale țării, sunt posibile furtuni violente, au anunțat meteorologii.

Luni, vremea călduroasă va persista în cea mai mare parte a ţării, iar după-amiază va deveni local caniculară, în Câmpia Română şi în vestul Dobrogei.

De la amiază, instabilitatea atmosferică va fi în creştere şi se va manifesta prin accentuarea temporară a înnorărilor şi perioade în care local vor fi ploi, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibile vijelii.

Astfel de fenomene se vor semnala la început îndeosebi în nord, nord-est şi în centru, precum şi în zonele montane şi submontane, iar spre seară şi în cursul nopţii, cu o probabilitate mai mare în sud-estul teritoriului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, izolat se vor acumula cantităţi de apă însemnate şi va cădea grindină.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 35 de grade, iar cele minime între 12 şi 23 de grade.

Luni, vremea călduroasă va persista şi în București, iar după-amiază va deveni caniculară, cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea, când se vor semnala averse ce foarte probabil vor avea şi caracter torenţial şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă de 19...20 de grade.

Marţi, vremea se va răcori faţă de ziua anterioară, semnificativ în special în sud şi sud-est, urmând a se înregistra în cea mai mare parte a ţării valori diurne apropiate de cele specifice datei.

Temporar înnorările vor fi accentuate şi se vor semnala averse şi descărcări electrice, pe arii relativ extinse, cu o probabilitate mai mare în zonele de deal şi de munte, precum şi în centrul şi sudul ţării şi pe spaţii restrânse în rest.

Cantităţile de apă ce se vor înregistra, pe arii restrânse vor fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 30 de grade, uşor mai ridicate în sud-vestul teritoriului, iar cele minime între 10 şi 22 de grade.

Şi la Bucureşti, marţi, vremea se va răcori faţă de ziua anterioară. Temporar înnorările vor fi accentuate şi vor fi perioade în care se vor semnala averse şi posibil descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 18...19 grade.