Vremea a schimbat foaia! A nins puternic la munte, iar ploile continuă până joi în mai multe zone din țară

În doar câteva zile, vremea a trecut de la o extremă la alta. După cea mai secetoasă lună aprilie din istorie, în ultimele 24 de ore a plouat cât pentru aproape o lună. Iar în mai multe judeţe din estul şi sudul ţării, grindina a distrus culturile oamenilor. Meteorologii spun că ploile se extind în toată ţara, iar pentru mai multe râuri din Constanţa şi Tulcea a fost emis cod portocaliu de inundaţii.

Dacă în judeţul Vaslui mai multe case au fost inundate, în Galaţi, acolo unde fermierii aşteptau de luni bune stropii care să-i scape de seceta severă, ploaia a fost înlocuită de grindină.

Temperaturile scăzute au fost un motiv în plus pentru oameni să rămână în case în aceste zile, asta după ce codul galben de vreme rea a pus stăpânire pe mai bine de jumătate din ţară.

În Constanţa, ceaţa a fost atât de densă, încât pe plajă, marea abia dacă se mai putea zări. În alte judeţe din ţară, însă, vremea a fost mult mai necruţătoare. În Argeş, spre exemplu, oamenii s-au refugiat în case din calea ploilor.

Strat gros de zăpadă la munte

La munte, însă, spre deliciul iubitorilor, a nins ca în poveşti. Un strat gros de zăpada s-a aşternut în Parâng. Iar pe Transalpina, drumarii au scos utilajele pe şosea.

Și în următoarele zile sunt aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, dar şi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri